Μονόδρομος η μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας στην Αρκαδία – Αντιδράσεις στον γειτονικό Νομό

//

Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης, η οποία θα του επιτρέψει να μεταφέρει τα σκουπίδια του στην Παλαιόχουνη (Αρκαδία), είναι ο δήμος Καλαμάτας. «Δεν μπορούμε να βγάλουμε άλλο καλοκαίρι», δηλώνει ο Θανάσης Βασιλόπουλος. Αντιδράσεις στον γειτονικό Νομό. Οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστου Λαμπρόπουλου.

Στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων και στη μεταφορά τον σκουπιδιών της Καλαμάτας στην Παλαιόχουνη (Αρκαδία) αναφέρθηκε ο δήμαρχος της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην απαραίτητη υπουργική απόφαση, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στο δήμο της Καλαμάτας να μεταφέρει τα σκουπίδια του στην πρώτη δομή του έργου της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων και γνωστοποίησε ότι η έκδοσή της είναι θέμα ημερών, σύμφωνα με σχετική επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων.

Ο κ. Βασιλόπουλος προσέθεσε ότι για την Καλαμάτα δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά η μεταφορά των απορριμμάτων της στην Αρκαδία μέχρι να κατασκευαστεί η δομή της Μεσσηνίας (Καλλιρρόη).

«Το λέω ξεκάθαρα. Δεν θα αντέξουμε να βγάλουμε ένα ακόμα καλοκαίρι», σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας χαρακτηριστικά, δείχνοντας ότι η μεταφορά των απορριμμάτων στην Αρκαδία και η παύση λειτουργίας της χωματερής στη Μαραθόλακκα είναι μονόδρομος.

Δυσαρέσκεια στην Αρκαδία

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ο δρόμος για τη μεταφορά των απορριμμάτων της Καλαμάτας στην Αρκαδία, κυριολεκτικά και μεταφορικά, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς έχουν ήδη εκφραστεί αντιρρήσεις.

Συγκεκριμένα, πολιτικοί παράγοντες της Αρκαδίας εκφράζουν τον προβληματισμό τους, καθώς υπάρχει φόβος ότι θα συσσωρευτούν στην περιοχή απορρίμματα από ολόκληρη την Πελοπόννησο. Ο προβληματισμός στην Αρκαδία γίνεται ακόμα μεγαλύτερος από το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες κατασκευής των υποδομών του έργου της ΤΕΡΝΑ στους υπόλοιπους νομούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος ότι η λύση της Παλαιόχουνης από προσωρινή θα μετατραπεί σε μόνιμη.

Χαρακτηριστικές του προβληματισμού που υπάρχει στην Αρκαδία είναι οι χθεσινές δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη της περιοχής, Χρήστου Λαμπρόπουλου, στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «το εργοστάσιο της Παλαιόχουνης δεν θα δεχτεί άλλα σκουπίδια από αυτά που προβλέπει ο σχεδιασμός». Η απάντηση του κ. Λαμπρόπουλου μπορεί να είναι ασαφής, καθώς δεν ξεκαθαρίζει σε ποιον σχεδιασμό αναφέρεται, ωστόσο, είναι απολύτως ενδεικτική του προβληματισμού που υπάρχει στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοινώνει νέα μέτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

33χρονος δολοφόνησε τη μητέρα του και τραυμάτισε τη γιαγιά του

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ