Ανώτερος ο Άρης, 1-0 τον Ιωνικό

20 Δεκεμβρίου 2021

Ο Άρης «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα τον Ιωνικό για την ήττα στη Νεάπολη στον πρώτο γύρο, επικρατώντας της πειραϊκής ομάδας με το ίδιο σκορ (1-0) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε στους 21 βαθμούς με την όγδοη νίκη της, φλερτάρει με είσοδο στην πρώτη εξάδα κι ελπίζει πάντοτε σε δικαίωση για επιστροφή των 6 βαθμών με τους οποίους ξεκίνησε το εφετινό πρωτάθλημα, ενώ το συγκρότημα της Νεάπολης έμεινε στους 14 βαθμούς και την 11η θέση. 

Στο πρώτο τέταρτο ο Άρης πολιόρκησε τους φιλοξενούμενους, ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο, με την κατοχή να φτάνει στο 79%. Στο 7΄ καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη για τους «κίτρινους», με τον Χουτεσιώτη να βγάζει το σουτ του Καμαρά κι εν συνεχεία ο Σάσα να σουτάρει στο δοκάρι, για να καταλογιστεί στη συνέχει σε θέση οφσάιντ.

Στο 15΄ ο Χουεσιώτης έκανε νέα μεγάλη επέμβαση σε σουτ Εντιαγέ και δευτερόλεπτα αργότερα ο Φαμπιάνο είχε άστοχη προσπάθεια μέσα από την περιοχή. Στο 29΄ ο Ιτούρμπε αστόχησε σε σουτ που επιχείρησε, ενώ οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Κάνιας, όπως και στο 32΄ το φάουλ του Καμπράλ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τους «κίτρινους», όταν σχεδόν πανηγύρισαν για γκολ: ο Ιτούρμπε έφυγε μπροστά, πέρασε τον Χουτεσιώτη και πλάσαρε, με τον Μύγα να προλαβαίνει πάνω στη γραμμή και να απομακρύνει.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο κι αυτό απέφερε καρπούς πολύ γρήγορα: στο 47΄ ο Μύγας από σωτήρας έγινε μοιραίος ανατρέποντας τον Μαντσίνι και ο Καμαρά νίκησε από τα 11 βήματα τον Χουτεσιώτη στο 49΄ ανοίγοντας το σκορ και σημειώνοντας το τρίτο τέρμα του στη Σούπερ Λίγκα.

Το γρήγορο γκολ έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, που άρχισαν να απειλούν παίζοντας ωραίο και γρήγορο ποδόσφαιρο. Στο 62΄ ένα πολύ δυνατό σουτ του Εντιαγέ πέρασε λίγο άουτ, την ίδια τύχη είχε η κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 70΄, ενώ ο Χουτεσιώτης εξάλειψε τον κίνδυνο σε δύο προσπάθειες και ισάριθμα σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο 71ο και 72ο λεπτό, σε ένα διάστημα-«φωτιά» για την περιοχή του.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με άλλη μια πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη, την οποία σπατάλησε ο Μάνος που στο 86΄ έστειλε την μπάλα άουτ από πολύ κοντά, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά τη δυσκολία της ομάδας του στο γκολ.

* Πριν από την έναρξη του αγώνα χειροκροτήθηκε και βραβεύθηκε από την ΠΑΕ Άρης ο Δημήτρης Σπανός, που είχε οδηγήσει ως προπονητής τους «κίτρινους» την περίοδο 2017-2018. Μαζί και οι Βίνος (βοηθός), Βαλεριάνος, Αναγνωστόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαντσίνι, Λούμορ – Καμπράλ

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Λούμορ (79΄ Γκάνεα), Σάσα, Ματίγια (78΄ Μάνος), Εντιαγέ, Ιτούρμπε (65΄ Γκάμα), Μαντσίνι (88΄ Μπερτόλιο), Καμαρά (88΄ Λόπεθ).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (89΄ Βαφέας), Ρομαό (46΄ Κιάκος), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Κάνιας (89΄ Ματσούκας), Ντάλσιο, Λένις, Καμπράλ, Μάναλης.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Κάζο» της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δημοσκόπηση Alco: Στις 11,5 μονάδες η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ – Στο 13,6% το ΚΙΝΑΛ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης