Μάχη κατασκευαστικών «κολοσσών» για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος: Δύο οι δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν – Στις αρχές του 2022 ο ανάδοχος

30 Δεκεμβρίου 2021

Οι επιχειρηματικές συμμαχίες και οι αποχωρήσεις από τον διαγωνισμό. Στις αρχές του 2022 ο ανάδοχος. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου που θα αλλάξει και θα δώσει ώθηση στη Μεσσηνία.

Δύο σχήματα κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές στο διαγωνισμό για το έργο που αφορά τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.

Το πρώτο σχήμα το συγκροτούν η «ΑΒΑΞ Α.Ε.» και η «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.», ενώ το δεύτερο η «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ» και η «ΙΝΤΡΑΚΑΤ».

Εκτός διαγωνισμού επέλεξε να μείνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι επιχειρηματικές συμμαχίες που δημιουργήθηκαν.

Το έργο αναμένεται να έχει προσωρινό ανάδοχο αρχές του έτους και θα ξεκινήσει η κατασκευή του εντός του 2022.

Χριστούγεννα με δώρα και εκπλήξεις στα Καφεκοπτεία Σπίνος!

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για συνολικά 30 χρόνια. Από αυτά τα περίπου 4 θα αφορούν την περίοδο κατασκευής. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του ιδιώτη που θα αναλάβει το έργο περιλαμβάνονται η εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών για την κατασκευή του έργου, την περιβαλλοντική αδειοδότησή του, η κατασκευή, η χρηματοδότηση και στη συνέχεια η συντήρηση και η λειτουργία του. 

Ο οδικός άξονας είναι συνολικού μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει τα ακόλουθα διακριτά τμήματα: Το τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος μήκους 16,4 χλμ., το τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος μήκους 25,7 χλμ. και το τμήμα Πύλος – Μεθώνη μήκους 7,9 χλμ.

Το έργο περιλαμβάνει τη αναβάθμιση περίπου 20 χλμ υφιστάμενων οδών, την κατασκευή νέας αρτηρίας 30 χλμ, τη προσαρμογή και βελτίωση 14 χλμ κάθετου οδικού δικτύου, την κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου 41,4 χλμ, την κατασκευή 12 γεφυρών και πολλών συνοδών τεχνικών έργων (ισόπεδους κόμβους, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης κα.).

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παίκτης της ΑΕΚ έως το 2024 ο Κόνιαρης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Τεντόγλου στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του μήκους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης