«Καμπανάκι» της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία στη Μεσσηνία

1 Φεβρουαρίου 2022

Συστάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση να ενημερώσουν τους πολίτες, σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα που προβλέπονται την Τετάρτη, ώστε να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά την αιχμή των φαινομένων, απευθύνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. 

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα θα βρεθεί η Μεσσηνία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Mε βάση τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για την Τετάρτη στην περιοχή Μεσσηνίας αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα προκληθούν από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ιδιαίτερα, σε ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας σημειώνεται:

Η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι οικείοι δήμοι, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι δήμοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι οικείοι δήμοι, καλούνται με ανακοινώσεις τους να ενημερώσουν τους πολίτες, τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους σχετικά με την επιδείνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και περιορισμό των μετακινήσεών τους κατά την αιχμή των φαινομένων.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σοκ στη Μεσσηνία: 410 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες – 24. 308 μολύνσεις και 103 νέοι θάνατοι στη χώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Υπαπαντή στην Καλαμάτα [φωτογραφίες]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης