«Πράσινη» πρωταθλήτρια η Καλαμάτα – 1.000 δέντρα κάθε χρόνο φυτεύονται στην πόλη!

/

Το 54,4% των αστικών περιοχών της Καλαμάτας καλύπτεται από δέντρα (23,2 από τα 42,6 τ. χλμ.), κάτι που κατατάσσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα στην πρώτη θέση, ως την πιο πράσινη πόλη της Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος με θέμα «Ποιος ωφελείται από το πράσινο στις πόλεις; Οι κοινωνικές ανισότητες στην πρόσβαση σε αστικό πράσινο στην Ευρώπη».

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Ερωτηθείς, σχετικά, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος -μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, η Καλαμάτα κατατάσσεται ως η πιο πράσινη πόλη στη χώρα μας, καθώς το  54,4% των αστικών περιοχών καλύπτεται από πράσινο. Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία 15 χρόνια φυτεύονται περισσότερα από 1.000 δέντρα κάθε χρόνο. Μόνο το 2021 ο Δήμος φύτευσε 1.200 δέντρα, τα περισσότερα από τα οποία σε σχολεία και η προσπάθεια συνεχίζεται».

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, επίσης, για μια νέα διεκδίκηση που βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας αυτή την περίοδο και αφορά συμμετοχή του Δήμου σε δίκτυο πράσινων πόλεων. Πρόκειται για μια διεκδίκηση με έντονο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που συνοδεύεται από σημαντικές χρηματοδοτήσεις και που ως στόχο έχει να γίνει η Καλαμάτα περισσότερο πράσινη και φιλική.

Σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής (δείτε ΕΔΩ).

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τραγωδία στη Μάνη: 61χρονος καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο νοσοκομείο ο Ηλίας Κανάκης μετά από καρδιακό επεισόδιο – Η συγκινητική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

750 μαθητές εκτός των ΚΔΑΠ του δήμου Καλαμάτας – «Κόπηκαν» 2 στους 3 παρότι είχαν πλήρη φάκελο – Στην αναμονή για επιπλέον χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες

Στοιχεία που σχετίζονται με τους δικαιούχους των voucher για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου Καλαμάτας