Ιστορική στιγμή για την Ελβετία: Υιοθέτησε τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Η ουδέτερη Ελβετία θα υιοθετήσει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον Ρώσων που εμπλέκονται στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και θα παγώσει τα περιουσιακά τους στοιχεία, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση σε μια σαφή παρέκκλιση από τις παραδόσεις της χώρας των Άλπεων.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

“Υπό το φως της συνεχιζόμενης ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έλαβε στις 28 Φεβρουαρίου την απόφαση να υιοθετήσει τα πακέτα κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στις 23 και 25 Φεβρουαρίου” ανέφερε η κυβέρνηση σε μια δήλωση.

Η Ελβετία υιοθέτησε επίσης οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με άμεση ισχύ, ανέφερε.

“Η Ελβετία επαναβεβαιώνει την αλληλεγγύη της με την Ουκρανία και τον λαό της, θα διανείμει προμήθειες για τους ανθρώπους που έχουν διαφύγει στην Πολωνία”, ανέφερε η κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας την πρότασή της για διαμεσολάβηση στη σύγκρουση.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο πρόεδρος της Ελβετίας Ινιάτσιο Κασίς είχε δηλώσει χθες, Κυριακή, πως ήταν “πολύ πιθανό” η Ελβετία να ακολουθούσε τη γραμμή της ΕΕ.

Η Ελβετία χρειάστηκε να ακολουθήσει μια ελικοειδή γραμμή ανάμεσα στην επίδειξη αλληλεγγύης με τη Δύση για αυτό που αποκαλεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τη διατήρηση της παραδοσιακής ουδετερότητάς της που όπως λέει θα μπορούσε να την κάνει έναν ενδεχόμενο μεσολαβητή.

Ωστόσο αντιμετώπιζε αυξανόμενη πίεση να ταχθεί σαφώς υπέρ της Δύσης και εναντίον της Μόσχας και να επιβάλει κυρώσεις.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οδηγίες Μενδώνη για να ανασταλούν εκδηλώσεις με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκινούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και στην Α’ τάξη Δημοτικού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ