Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας: Eκδήλωση της Φάρις αφιερωμένη στον Γιώργο Σεφέρη

H Κ.Ε. Φάρις του Δήμου Καλαμάτας διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Σεφέρη. Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση του Τμήματος Λόγου και Γραμμάτων της Κ.Ε. Φάρις, το οποίο πρόσφατα επανασυστάθηκε.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Πενήντα ένα χρόνια μετά τον θάνατό του, το έργο-ποιητικό και δοκιμιακό-του Γιώργου Σεφέρη, παραμένει φωτεινός φάρος για την συλλογική μας ευαισθησία και αυτοσυνειδησία. Οι δύο κορυφαίοι  ποιητές και μελετητές του έργου του, θα αναδείξουν  την αξία του στο εκάστοτε σήμερα, αλλά θα κομίσουν και νέα στοιχεία για την έκδοση του Σεφερικού έργου.

Ο ποιητής, κριτικός και ομότιμος καθηγητής της  Λογοτεχνίας και της Θεωρίας της κριτικής στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Νάσος Βαγενάς, του οποίου η διδακτορική διατριβή στο έργο του Σεφέρη με τίτλο «Ο ποιητής και ο χορευτής» αποτέλεσε σταθμό για τις σεφερικές σπουδές και ο ποιητής, κριτικός και βιβλιογράφος, εκδότης του έργου του Γ.Σεφέρη, Δημήτρης Δασκαλόπουλος , θα τοποθετηθούν και μετά τις εισηγήσεις θα συζητήσουν με το κοινό.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο ποιητής – δοκιμιογράφος Δημήτρης Κοσμόπουλος. Συμμετοχή θα έχουν, επίσης, οι Σταύρος Τσόρτας (φωνή) και Γιώργος Χόχωλης (κιθάρα).

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ στο City Hospital

Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθεί με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έως τις 31 Μαΐου: Παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες της Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτά είναι τα Kinder προϊόντα που ανακαλεί προληπτικά η Ferrero στην Ελλάδα, λόγω σαλμονέλας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ