Επιχείρηση «μηδενικού Covid» στη Σανγκάη: Φεύγουν οι αρνητικοί, μένουν οι μολυσμένοι [video]

21 Απριλίου 2022

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, μια νέα μέθοδος που χρησιμοποιεί η Σανγκάη για να εφαρμόσει την πολιτική «μηδενικού Covid» είναι η εκκένωση των περιοχών. Μάλιστα, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η ακριβής αιτία, οι Αρχές μετακινούν μόνον όσους πολίτες έχουν βγει αρνητικοί σε τεστ κορωνοϊού.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Φεύγουν οι αρνητικοί στον κορωνοϊό, μένουν οι μολυσμένοι
Κατά την έναρξη του lockdown, οποιοσδήποτε έβγαινε θετικός κατά τη διάρκεια μαζικών, υποχρεωτικών τεστ για COVID-19, μεταφερόταν σε εγκαταστάσεις μαζικής απομόνωσης στην πόλη. Όταν αυτές γέμισαν, οι θετικοί στον ιό πολίτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε γειτονικές επαρχίες.

Πιο πρόσφατα, ωστόσο, η τακτική άλλαξε: όσοι βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ μεταφέρθηκαν σε άλλη περιοχή, και έτσι μένουν πίσω όσοι βρέθηκαν θετικοί, ώστε να απομονωθούν στη Σανγκάη, ενώ ορισμένες κατοικημένες κοινότητες επιτάχθηκαν ως εγκαταστάσεις απομόνωσης.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ στο City Hospital

Το σχέδιο που επιχειρεί να εφαρμόσει η Σανγκάη προβλέπει τη μετακίνηση ανθρώπων από την περιοχή Pingwang στη γειτονική επαρχία Zhejiang, όπου οι πολίτες θα μείνουν για μία τουλάχιστον εβδομάδα. Από τη μετακίνηση αυτή μπορούν να εξαιρεθούν μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με αναπηρίες, σύμφωνα με την ενημέρωση των Αρχών.

Ένας κάτοικος της Χουανγκπού είπε στο RFA τη Μ. Τετάρτη: «Μεταφέρουν τα άτομα που είναι αρνητικά στο τεστ, επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι είναι θετικοί στην κοινότητα».

«Υπάρχουν πολύ λίγα αρνητικά τεστ στην κοινότητα, επομένως χρειάζονται μόνο δύο λεωφορεία για τη μεταφορά τους», είπε.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

«Αφήστε ανοιχτές τις ντουλάπες και τις εξώπορτες», λένε οι Αρχές στους πολίτες που απομακρύνουν
Την ίδια πρακτική εφάρμοσε η πόλη νωρίτερα, όταν, μερικές ημέρες πριν, εκκενώθηκε ένα μεγάλο μέρος χωριού της Σανγκάης, καθώς 1.000 κάτοικοι της μικρής πόλης Beicai μεταφέρθηκαν σε μια άλλη τοποθεσία προσωρινά, για να απολυμάνουν οι υπάλληλοι την περιοχή.

Οι κάτοικοι του χωριού Beicai φεύγουν με λεωφορεία, το βράδυ:

Μια επίσημη ενημέρωση καλούσε τους κατοίκους να μαζέψουν τα πράγματά τους και να αφήσουν τις ντουλάπες ανοιχτές. Επίσης, οι Αρχές είπαν στους πολίτες που μετακινήθηκαν να αφήσουν ανοιχτές τις εξώπορτες των σπιτιών τους. Εικόνες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο που δείχνουν ανθρώπους να φεύγουν με τις βαλίτσες τους μέσα στη νύχτα.

Επίσης, η ενημέρωση έλεγε: «Δεν μπορείτε να πάρετε τα κατοικίδιά σας μαζί σας σε αυτήν την εκκένωση, αλλά θα κανονίσουμε ώστε να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται».

Ακόμα, έχουν εμφανιστεί εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν εργαζόμενους στον τομέα της υγείας με πλήρη προστατευτική στολή να περπατούν στην πόλη Beicai και να απλώνουν σκόνη ασβέστη στους δρόμους και τα πεζοδρόμια για να προσπαθήσουν να σκοτώσουν υπολείμματα του ιού.

Οι Αρχές απολυμαίνουν περιοχές της Σανγκάης:

Σανγκάη: Παιδιά με προστατευτικές στολές πηγαίνουν στο σχολείο:

Πηγή: iefimerida.gr

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από την Πελοπόννησο οι 5 από τους 7: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών εγκληματικής οργάνωσης που «ξάφριζε» τραπεζικούς λογαριασμούς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σοκ: Εκτιμήσεις για έως και 9.000 αμάχους θαμμένους σε ομαδικό τάφο κοντά στη Μαριούπολη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε επίσης