Χειροπέδες σε 27χρονη και σε 38χρονο που είχαν ρημάξει αυτοκίνητα στην Καλαμάτα – Πάνω από 8.000 ευρώ το κέρδος τους

27 Απριλίου 2022

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν ένας 38χρονος και μια 27χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται ότι μέσα δύο μήνες είχαν διαπράξει 19 κλοπές, ενώ είχαν αποπειραθεί να διαπράξουν ακόμα μια. Συγκεκριμένα, οι φερόμενοι δράστες κατηγορούνται ότι αφαιρούσαν τους καταλύτες από αυτοκίνητα σε περιοχές του δήμου Καλαμάτας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της αστυνομίας σημειώνεται:

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, είκοσι (20) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής, στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, 27χρονη και 38χρονος, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 1.12.2021 έως και την 2.2.2022, στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτα Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει συνολικά -19- περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, όπου αφαιρούσαν τους καταλύτες, καθώς και -1- περίπτωση απόπειρας κλοπής καταλύτη από όχημα.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -8.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ στο City Hospital

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συναγερμός στην κυβέρνηση για το φυσικό αέριο – Εκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

19 ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – 5 εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε 3 δήμους της Μεσσηνίας: 19 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας στους δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/4).

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου – 12 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη (17/4) και την Πέμπτη (18/4), στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει πλήθος κλοπών

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών σε Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε Καλαμάτα και Μεσσήνη: 24 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή σε εκκλησία – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη πραγματοποιήσαν την Παρασκευή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών

Δείτε επίσης