Δημόσια σχολεία της Καλαμάτας διαπρέπουν σε διαγωνισμούς: Διακρίσεις για το 3ο Λύκειο και το 5ο Γυμνάσιο

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν σχολεία της Καλαμάτας, τα οποία συμμετείχαν σε διαγωνισμούς.

Συγκεκριμένα, το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας κατέκτησε το 1ο βραβείο και το 2ο βραβείο κατά το ήμισυ στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Προσφυγικά Μονοπάτια – Χαρτογραφώντας τις ιστορίες των προσφύγων 100 χρόνια μετά την Καταστροφή» που διοργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Spotlight On Innovation με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το σχολείο υπέβαλε στον διαγωνισμό 5 εργασίες – storymaps, oι οποίες, αξιοποιώντας προφορικές μαρτυρίες, αρχειακό υλικό, ιστορικές πηγές, αφηγούνταν τη διαδρομή που ακολούθησαν από τη Μ. Ασία ως την Ελλάδα πρόσφυγες πρόγονοι μαθητών του σχολείου μας.

Με τη χρήση ειδικού λογισμικού (ArcGIS), αποτύπωσαν σε ηλεκτρονικούς χάρτες τη διαδρομή της εκάστοτε διήγησης, συμπεριλαμβάνοντας λεπτομέρειες για τον κάθε σταθμό της στο ψηφιακό περιβάλλον, συνθέτοντας έτσι το χρονικό της πορείας των εκπατρισμένων. 

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 26 μαθητές και συγκρότησαν 5 ομάδες που ολοκλήρωσαν τις 5 εργασίες υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του σχολείου: Βασιλικής Χρυσανθακοπούλου, Ευτυχίας Κούτρικα, Θεοδόση Κουβάτση.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η εργασία (storymap) «Στα βήματα του Λάμπρου Νικητόπουλου» και το δεύτερο (από κοινού με το ΕΠΑΛ Καρδάμυλων Χίου) «Η πορεία της Ασημένιας Μπούντη».

Διάκριση για το 5ο Γυμνάσιο

Την πρώτη θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Film4Energy Challenge» στον οποίο συμμετείχαν 90 σχολεία από 16 χώρες, κατέκτησε βίντεο που δημιούργησε η ομάδα «Act Green» αποτελούμενη από μαθητές του Τμήματος Α2’ του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας .

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε τον διαγωνισμό «Film4Energy Challenge» από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022. Τα σχολεία σε όλη την Ε.Ε. κλήθηκαν να δημιουργήσουν σύντομα βίντεο σχετικά με τη σημασία της ενεργειακής απόδοσης και τα οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας για το σχολείο, την κοινότητα ή την πόλη τους.

Το βίντεο του 5ου Γυμνασίου αφορούσε τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινή ζωή. Η ομάδα «Act Green» έλαβε υποστήριξη, υλική και συμβουλευτική, από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας καθώς και καθοδήγηση από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Όπως έγινε γνωστό, με αφορμή την βράβευση, το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας θα διοργανώσει στις 25 Μαΐου 2022 “Ημέρα Ενέργειας” με την υποστήριξη της Ε.Ε., κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με περιβαλλοντικό προσανατολισμό, ενώ οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά με εκπροσώπους της Ε.Ε και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Η ομάδα «Act Green», με υπεύθυνη καθηγήτρια Γεωργία Μουσελίμη, αποτελείται από τους μαθητές:

Γιώργος Παπακώτσης, Μαργαρίτα Κόλλια, Γιώργος Σταματόπουλος, Βαγγέλης Τσαπατσάρης, Παναγιώτης Φλώρος, Σωτηρία Δημοπούλου, Ερνέστα Κερτσούκου, Ράνια Παναγιωτοπούλου, Γεωργία Παναγοπούλου, Έφη Αναστασιάδη, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Νίκη Χατζή, Κωνσταντίνα Μακρή, Μαρία Ραδιοτη, Θανάσης Ντουμανης, Κωνσταντίνος Σκόκος. Από την ομάδα, θερμές ευχαριστίες δόθηκαν στους: Κυριάκο Λιαράκο, Ιωάννα Ραβάνη, Θεοδώρα Δρακοπούλου, Σαράντο Στασινάκη.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παπαθανάσης: Η ρήτρα αναπροσαρμογής καταργείται τον Ιούλιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η …αμνησία του Νίκα και ο Γιώργος Κουτσούλης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο επίκεντρο οι «κίνδυνοι» για τα περιφερειακά πανεπιστήμια από την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ – «Μέριμνα από την πολιτεία» ζητούν ο Νίκας και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και οι επιπτώσεις στα περιφερειακά δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απασχόλησε συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα,

Δείτε επίσης