Σύγκρουση Νίκα – Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο με φόντο εργολάβους, αναθέσεις, αδέλφια και γιους

Σε μια ακόμα σφοδρή σύγκρουση του Παναγιώτη Νίκα με τον Πέτρο Τατούλη εξελίχθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας, καθώς οι δύο άνδρες διασταύρωσαν τα ξίφη του με φόντο εργολάβους, απευθείας αναθέσεις και συγγενικά τους πρόσωπα.

Αφορμή για τη σύγκρουση στάθηκαν οι αναφορές του κ. Νίκα στην κατασκευαστική εταιρεία του αδελφού του κ. Τατούλη. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, άγνωστο γιατί, κατά τη διάρκεια συζήτησης εντελώς άσχετου θέματος ισχυρίστηκε ότι έργα 45.000.000 ευρώ, των οποίων ανάδοχος είναι ο η κατασκευαστική του αδελφού του πρώην περιφερειάρχη, είναι μπλοκαρισμένα.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

«Πρέπει να έρθει ως θέμα η εταιρεία συγκεκριμένης οικογένειας που έχει μπλοκάρει αυτή τη στιγμή 45.000.000 ευρώ. Να έρθει ως θέμα, να δούμε ποιοι είναι αυτοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Οι πιο πάνω αναφορές του περιφερειάρχη προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Τατούλη, ο οποίος όχι μόνο απάντησε αμέσως μετά, αλλά έθεσε ζήτημα απευθείας αναθέσεων σε εργολάβο, ο οποίος διατηρεί κοινή εταιρεία με τον γιο του.

«Ποιος είναι ο εργολάβος από την Καλαμάτα που του έχει δώσει (σσ ο κ. Νίκας) του κόσμου τις αναθέσεις; Τι κάνει με τον εργολάβο από την Καλαμάτα; Ο εργολάβος από την Καλαμάτα έχει κοινή εταιρεία με τον του περιφερειάρχη, ναι ή όχι;», αναρωτήθηκε, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην παράταξη του κ. Νίκα, ο πρώην περιφερειάρχης.

Οι αναφορές του κ. Τατούλη στον γιο του κ. Νίκα προκάλεσαν την αντίδραση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

«Έχω τρία παιδιά, τα οποία μεγάλωσαν με δυσκολίες, έχουν σπουδές στο ανώτατο επίπεδο, με διδακτορικούς τίτλους , με αρκετά χρόνια κάποιοι από αυτούς στο εξωτερικό», είπε ο κ. Νίκας και προσέθεσε: «Ο μικρός, ο οποίος με βοήθησε στην προεκλογική περίοδο και στον οποίο γίνονται διάφορες στοχεύσεις είναι 30 χρονών, πολιτικός μηχανικός, με σπουδές και στα οικονομικά. Δουλεύει με μπλοκάκι σε μια εταιρεία που δουλεύουν καμιά δεκαριά χιλιάδες άνθρωποι. Τα χρήματα που παίρνει είναι του μηχανικού με το μπλοκάκι. Οι άλλοι δύο, ο ένας είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός υπολογιστών και ο άλλος είναι καθηγητής της ιατρικής».

Απαντώντας αμέσως μετά στην καταγγελία του κ. Τατούλη ο κ. Νίκας είπε: «Προφανώς δεν υπάρχει καμία εταιρεία, στην οποία να έχουν συμβληθεί τα παιδιά μου ή εγώ δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποια τέτοια εταιρεία».

Στην συνέχεια ο κ. Νίκας ενέπλεξε το όνομα ενός εργολάβου (Μουτσώκος), μίλησε για ένα έργο 300.000 ευρώ, το οποίο υποστήριξε ότι έχει δοθεί «με ομόφωνες διαδικασίες, μέσα από την Οικονομική Επιτροπή, για να ανασυγκροτήσει ένα κτίριο» και προσέθεσε ότι «ο κ. Μουτσώκος έχει 10 εταιρείες. Είναι ένας καταξιωμένος κατασκευαστής έργων».

Ο κ. Νίκας επέμεινε στην άποψή του ότι ο γιος του «δεν είναι σε εταιρεία, η οποία λαμβάνει δημόσια έργα» και τόνισε ότι πρόκειται για «ένα παιδί 30 χρονών που μάχεται για το μεροκάματο».

Οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Νίκας δεν έπεισαν τον κ. Τατούλη, ο οποίος επανήλθε ακολούθως στο ζήτημα. «Στον εργολάβο από την Καλαμάτα δίνει όλες τις αναθέσεις», σημείωσε ο κ. Τατούλης και προσέθεσε: «Ο γιος του (σσ του κ. Νίκα) πριν λίγους μήνες έκανε κοινή εταιρεία με αυτόν που το κάνει τις αναθέσεις».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το …χρίσμα Νίκα που τρομάζει

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τραγωδία στον περιμετρικό της Καλαμάτας: 26χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο [φωτογραφίες]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Δείτε επίσης