Οι επόμενες 45 ημέρες θα κρίνουν την ημερομηνία εκλογών -Συζήτηση αρχηγών την Τετάρτη στη Βουλή με προεκλογικό άρωμα

Οι επόμενες 45 ημέρες θα κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις και θα καθορίσουν αν η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την θητεία της ή θα στηθούν κάλπες/εκλογές το φθινόπωρο.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Την Πέμπτη συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2019 και ξεκινά έστω άτυπα η προεκλογική περίοδος, ενώ ο τόνος της αντιπαράθεσης θα δοθεί στην προ ημερησίας συζήτηση για την κοινωνική πολιτική που θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, στη Βουλή. 

Πώς οι επόμενες 45 ημέρες θα κρίνουν το χρόνο των εκλογών

Τις εβδομάδες που ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα και θα πάρει την τελική απόφαση για το χρόνο των εκλογών, με το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου να θεωρείται ορόσημο.

Επανειλημμένα έχει τονίσει ότι στόχος του είναι η εξάντληση της τετραετίας, όμως η δυναμική που διαμορφώνουν οι εξελίξεις στην πολιτική ζωή μπορεί να επανακαθορίσει τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Μετά την ανακοίνωση των μέτρων για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στην ενέργεια και τα καύσιμα η κυβέρνηση έχει επανακάμψει δημοσκοπικά και τα στοιχεία για την πορεία του τουρισμού δείχνουν ότι οι μπορεί να ξεπεράσει σε αφίξεις και εισπράξεις το 2019, προσφέροντας πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για κοινωνικές πολιτικές.

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών ο κίνδυνος να μεταφερθεί η ένταση από την ρητορική στο πεδίο τους επόμενους τρεις μήνες εκτιμάται ότι έχει απομακρυνθεί, εξασφαλίζοντας ένα ήρεμο καλοκαίρι.

Από την άλλη, η τοξικότητα στην πολιτική αντιπαράθεση αυξάνεται, κάτι που ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει εμμέσως ως λόγο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ώστε να αποφύγει η χώρα μια μακρά προεκλογική περίοδο που θα αποξένωνε τους πολίτες από την πολιτική και θα έθετε σε κίνδυνο την ομαλή πορεία της.

Επίσης, ο χειμώνας κρύβει αβεβαιότητες στο μέτωπο της οικονομίας και στις τιμές της ενέργειας όσο ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται. 

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Κυβερνητικά στελέχη, άλλωστε, σημειώνουν ότι από την στιγμή που η κυβέρνηση θα βαδίζει ήδη στον τέταρτο χρόνο της θητείας της οι εκλογές δεν χαρακτηρίζονται πρόωρες. Ερωτηματικό αποτελεί το πεδίο των φυσικών καταστροφών με την αγωνία στην κυβερνητική παράταξη να είναι έκδηλη. Ουδείς θέλει να φαντάζεται την πιθανότητα να υπάρξει επανάληψη του περσινού καλοκαιριού και έχει δοθεί μεγάλο βάρος στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ήδη μάχες με τις φλόγες σε περιοχές της χώρας. 

Σύγκρουση στη Βουλή την Τετάρτη με… προεκλογικό άρωμα

Το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να ανέβει την Τετάρτη στη Βουλή όπου έχει προγραμματιστεί προ ημερησίας συζήτηση για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης ύστερα από αίτημα του πρωθυπουργού.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να τονίσουν τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση για την στήριξη της κοινωνίας στις δύο απανωτές κρίσεις που χειρίστηκε, της πανδημίας και της ενέργειας, χωρίς, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, να μπει φρένο στην πολιτική μείωσης φόρων και εισφορών ενισχύοντας περαιτέρω το εισόδημα των πολιτών.

Η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών θα είναι η τελευταία πριν τις θερινές διακοπές και θεωρείται δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της θα ανοίξουν όλα τα θέματα. Θα πρόκειται επί της ουσίας για μια εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών με έντονο προεκλογικό άρωμα.  

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη Μεσσηνία – Μέχρι τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φόβοι ότι το κύμα κορονoϊού θα γίνει «τσουνάμι» – Έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ