Ένταση από την αναβολή της συνεδρίασης: 4 παρατάξεις καταγγέλλουν τον Νίκα και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

/

Ανακοίνωση, σχετικά με την αναβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας, εξέδωσαν 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καθώς και η ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος, Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

Οι κάτωθι παρατάξεις του ΠΕ.ΣΥ .Πελοποννήσου,

Καταγγέλλουμε την αχαρακτήριστη απαράδεκτη αλλά και προκλητική στάση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Ιωάννη Μαλτέζου, ο οποίος για πολλοστή φορά ευτελίζει το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου του οποίου και προεδρεύει.

Ειδικότερα:

Αν και ο ίδιος προσήλθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αρκετή καθυστέρηση (16.25 με ώρα έναρξης 16.00), αποφάσισε τη λήξη της συνεδρίασης στις 16.30, προφασιζόμενος την έλλειψη απαρτίας, παρ’ ότι αρκετοί συνάδελφοι περιφερειακοί σύμβουλοι οι οποίοι είχαν προσέλθει στην ώρα τους βρίσκονταν εντός του Πνευματικού κέντρου, αναμένοντας την έναρξη της συνεδρίασης, διότι ο πρόεδρος και ο Περιφερειάρχης ήσαν απόντες.

Επειδή σοβαρά θέματα όπως το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ που αφορά την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών αλλά και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ), οι οποίες βάσει νόμου έχουν συγκεκριμένες προθεσμίες εντός των οποίων θα πρέπει να γνωμοδοτήσει το περιφερειακό Συμβούλιο και είναι πλέον όλες εκπρόθεσμες, δεν μπορούν να παραπέμπονται εσαεί στις καλένδες με ευθύνη του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και η τύχη της Πελοποννήσου να εξαρτάται από τα καπρίτσια και τις διαθέσεις της στιγμής του Προέδρου του ΠΕΣΥΠ,

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Δηλώνουμε ότι:

ΔΕΝ είμαστε διατεθειμένοι να υφιστάμεθα και να βιώνουμε τον συνεχή ευτελισμό του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον ίδιο τον πρόεδρό του.

Η πολιτική ευθύνη για τη μη διεξαγωγή της συνεδρίασης του περιφερειακού Συμβουλίου ανήκει αποκλειστικά στην Περιφερειακή Αρχή.

Η Πελοπόννησος δεν μπορεί εν μέσω Ιουλίου να παραμένει ακόμα ανοχύρωτη και χωρίς σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών με ευθύνη του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και της Περιφερειακής Αρχής, αναβάλλοντας διαρκώς τη συζήτηση του σχεδίου.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τα μέλη της παράταξής του, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και του θεσμικού τους ρόλου και να πάρουν θέση απέναντι στις συνεχιζόμενες απαράδεκτες και προκλητικές πρακτικές του προέδρου του περιφερειακού Συμβουλίου.

Ας πάψουν να χρησιμοποιούν τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου μόνο και μόνο για να υπηρετήσουν την πολιτική τους αντίληψη αυτή του απόλυτου αυταρχισμού, της έλλειψης συνεργασιών αλλά και της δαιμονοποίησης της απλής αναλογικής.

Οι περιφερειακές Παρατάξεις ΠΕ.ΣΥ.Π.

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ANEΞΑΡΤΗΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οριστικά στην Ανκαρακιουτσού ο Μακέντα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ – Ένας 23χρονος σεσημασμένος ο τραυματίας, οκτώ προσαγωγές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έντονο παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία για τον δήμο Τριφυλίας: «Δυνατά» η Χάιδω Παναγιωτοπούλου – «Υποχωρούν» τα στηρίγματα Κατσίβελα – Ο ρόλος του Περικλή Μαντά

Κινητικότητα επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υποψηφιότητα που θα στηρίξει η «γαλάζια»