Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Βαγγέλη Κουτουλέα – Τη Δευτέρα η κηδεία του

17 Ιουλίου 2022

Σοκ και απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Κουτουλέα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, αφού πρώτα έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν φίλοι και γνωστοί του εκλιπόντος γνωστοποίησαν στα κοινωνικά δίκτυα την απώλεια του προπονητή, ωστόσο, έγινε ευρέως γνωστή από την Κυριακή το πρωί και μετά.

Ακολούθησαν χιλιάδες μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα από απλούς ανθρώπους, φίλους και γνωστούς του Βαγγέλη Κουτουλέα.

Σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος του Νομού έχει εκφράσει τη θλίψη του, ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει κάνει σχετική δήλωση, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης έχει εκδώσει ανακοίνωση, η είδηση έχει μεταδοθεί από όλα σχεδόν τα Αθηναϊκά ΜΜΕ, ενώ, ανάμεσα στα άλλα, υπήρξε και μια συγκινητική ανάρτηση από την γνωστή παρουσιάστρια, Βίκυ Παπαβασιλείου.

Η κηδεία του Βαγγέλη Κουτουλέα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πεταοσφαίρισης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (18/07) στο κεντρικό νεκροταφείο Καλαμάτας στις 18:00.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Κουτουλέας

Ο Βαγγέλης Κουτουλέας γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1966 στην Καλαμάτα και πέθανε στις 16 Ιουλίου 2022 σε νοσοκομείο της γενέτηρας του. Άφησε πίσω του δύο υπέροχες κόρες.

Ξεκίνησε το βόλεϊ το 1982 στον Μεσσηνιακό όπου έμεινε μέχρι το 1989, χρονιά κατά την οποία πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Αγωνίζονταν στη θέση του κεντρικού αλλά μπορούσε να ανταποκριθεί άνετα και σε άλλες θέσεις όπως ακραίου και διαγωνίου.

Στον Παναθηναϊκό έμεινε μέχρι το 1995. Τη σεζόν 1994-95 στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό.

Ακολούθησε η συνεργασία του με τον Κτησιφώντα Παιανίας. Αγωνίστηκε επίσης στον Πανελλήνιο, στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας όπου έκλεισε την καριέρα του ως αθλητής.

Σαν προπονητής δούλεψε στον Ιωνικό, στη Γ.Ε.Μεσσηνίας και στον Π.Α.Ο.Κ., πριν ξενιτευτεί στην Αγγλία και στην IBB Πολόνια με την οποία κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Αγγλίας έχοντας αθλητές μεγάλες φυσιογνωμίες όπως ο Βραζιλιάνος Τζίμπα.

Εκτός από τη σάλα έγραψε ιστορία και στο μπιτς βόλεϊ. Με συμπαίκτη τον Πάνο Δημητρακάκο στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας μικτο 1998. Κατέχει και το σπάνιο ρεκόρ των έντεκα παρουσιών σε τελικούς με διαφορετικούς συμπαίκτες.

Είχε πάνω απο 100 συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά (FIVB, CEV, κλπ.), με πολλές καλές παρουσίες.

Προπονητικά η συνεργασία του με την κυπριακή ομοσπονδία ήταν η απαρχή για την αναγέννηση του κυπριακού μπιτς βόλεϊ με την ανάδειξη πολλών ταλέντων. Δίδαξε το μπιτς βόλεϊ σε φημισμένο αγγλικό κολλέγιο και πρόσφερε τις υπηρεσίες του για την δημιουργία προολυμπιακών ομάδων μπιτς βόλεϊ της Μεγάλης Βρετανίας.

Δήμαρχος Καλαμάτας: Φτωχότερη από σήμερα η αθλητική οικογένεια της περιοχής μας

Ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σχετικά με τον θάνατο του Βαγγέλη Κουτουλέα.

Σημειώνει στην ανάρτησή του ο κ. Βασιλόπουλος:


Διάβασε και αυτό: Βασίλης Κοσμόπουλος για Βαγγέλη Κουτουλέα: Αποχαιρετούμε ένα μεγάλο αθλητή και προπονητή, ένα σπουδαίο άνθρωπο

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης: Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα τουρνούα

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Βαγγέλη Κουτουλέα εξέδωσε και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση:

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε το ελληνικό βόλεϊ, καθώς ο αγαπημένος σε όλους μας Βαγγέλης Κουτουλέας έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο.

Η είδηση του θανάτου του πρώην διεθνή αθλητή σε σάλα και άμμο σκόρπισε τη θλίψη σε ολους τους φίλους του αθλήματος και όχι μόνο, αλλα ιδιαιτερα στην γενέτειρα του τη Μεσσηνία.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκφράζει τα βαθιά της συλληπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη Κουτουλέα.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 18.00 στο κεντρικό νεκροταφείο Καλαμάτας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα τουρνουά μπιτς βόλεϊ μεταξύ αυτών και στο τουρνουά Masters που γίνεται στην Ξάνθη. (πηγή: Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης)

Η αντίδραση του αθλητικού κόσμου

Σε σοκ, όπως είναι φυσικό, βρίσκεται ο αθλητικός κόσμος του Νομού, ιδιαίτερα εκείνος του βόλεϊ, καθώς ο Βαγγέλης Κουτουλέας είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με το άθλημα και έχει προσφέρει τα μέγιστα και ως αθλητής και ως προπονητής.

Από το πρωί, οπότε και έγινε ευρέως γνωστή η είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Κουτουλέα, ομάδες της Μεσσηνίας έσπευσαν να εκφράσουν τη λύπη τους.

Η είδηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Κουτουλέα έχει αποτυπωθεί σε πλήθος δημοσιευμάτων των Αθηναϊκών ΜΜΕ, καθώς ο εκλιπών ήταν μια σημαντική μορφή του αθλητισμού και εκτός συνόρων του Νομού.

Η συγκινητική ανάρτηση της Βίκυς Χατζηβασιλείου

Η γνωστή παρουσιάστρια, Βίκυ Χατζηβασιλείου, ενημέρωσε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, πως ο Βαγγέλης Κουτουλέας ήταν κουμπάρος της.

Η παρουσιάστρια ανέβασε ένα στιγμιότυπο με την είδηση του θανάτου του προπονητή και στη λεζάντα έγραψε:

“Από σήμερα ο κόσμος του βόλεϊ είναι φτωχότερος. Ο κόσμος των καλών και χαμογελαστών ανθρώπων, ολιγαριθμότερος. Είχα την τιμή στη ζωή μου να είμαι αθλήτριά του, φίλη του και κουμπάρα του. Σ’ ευχαριστώ Βαγγέλη μου γιατί μόνο με όμορφες στιγμές έχεις στολίσει τις μνήμες μου.

Όμως γιατί τόσο νωρίς, τόσο άδικα, τόσο νέος? Δεν πρόλαβα να σου πω πόσο σε θαυμάζω, πόσο σε αγαπώ, πόσο σ’ ευχαριστώ. Μόνο τώρα ψελλίζω μουδιασμένη καλό ταξίδι…”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπ. Άμυνας Σερβίας: Το Αντόνοφ μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: Ένας θάνατος στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – 9 εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης