Διαγωνισμός για τη δημιουργία νέων ανοικτών χώρων στάθμευσης – Οι περιοχές που αναζητούνται οικόπεδα

//

Νέες θέσεις στάθμευσης στην Καλαμάτα θέλει να δημιουργήσει ο δήμος. Στην παρούσα φάση ο δρόμος που έχει επιλεχθεί είναι αυτός της ενοικίασης ιδιωτικών χώρων, προκειμένου να υπάρξουν άμεσες απαντήσεις σε ένα πρόβλημα που διαρκώς μεγαλώνει στην Καλαμάτα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη Τετάρτη, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αναμένεται να συζητηθεί η «κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας φανερής, προφορικής και μειοδοτικής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτων – οικοπέδων για δημιουργία ανοικτών χώρων
στάθμευσης αυτοκινήτων».

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Πρόκειται για διαγωνισμό που αφορά τις εξής περιοχές της Καλαμάτας:

Η διάρκεια της μίσθωσης, σύμφωνα με το σχέδιο της διακήρυξης θα έχει διάρκεια 3 χρόνια, ενώ ο δήμος Καλαμάτας θα διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης κατά 3 έτη.

Πλέον, εκείνο που μένει να απαντηθεί, σε σχέση με την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να δημιουργηθούν νέες θέσεις στάθμευσης μέσω της διάθεσης ιδιωτικών οικοπέδων, είναι αν οι παρεμβάσεις θα είναι ικανές να δώσουν «ανάσα» σε κρίσιμες περιοχές της Καλαμάτας. Αυτό, σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί από τους χώρους που θα τεθούν στη διάθεση του Δήμου.

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Υπενθυμίζεται ότι στο ήδη οξυμένο πρόβλημα εύρεσης θέσης στάθμευσης, το οποίο αντιμετωπίζουν μεγάλα κομμάτια της πόλης, έρχεται να προστεθεί και η αφαίρεση θέσεων από το υπό ανάπλαση τμήμα της οδού Αναγνωσταρά, αλλά και την πλατεία του ναού της Υπαπαντής. Παράλληλα, τα επόμενα χρόνια θα χαθούν και νέες θέσεις στάθμευσης, καθώς αναμένεται να τρέξει ένα μεγάλο έργο αναπλάσεων στο κέντρο της Καλαμάτας.

Ως εκ τούτου η εξεύρεση νέων θέσεων στάθμευσης σε δύσκολα σημεία της Καλαμάτας, όπως είναι το κέντρο της πόλης και το παραλιακό μέτωπο, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την Καλαμάτα, αν θέλει να αποφύγει τη μετατροπή της σε μια μικρή μεγαλούπολη.

Κρίσιμο ρόλο για τα πραγματικά δεδομένα της πόλης, αλλά και βασικό εργαλείο για την ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος, θα αποτελούσαν τα στοιχεία μιας κυκλοφοριακής μελέτης, την οποία ο δήμος Καλαμάτας, ωστόσο, ακόμα δεν διαθέτει.

Πάντως, άπαντες στη δημοτική αρχή και, κυρίως, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αντιλαμβάνονται πως το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να είναι ψηλά στη λίστα του δήμου Καλαμάτας, δεδομένου ότι πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις που θα έχουν μακροχρόνια διάρκεια.

Δήμος Καλαμάτας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κλήρωση Conference League: Οι αντίπαλοι Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Άρη στον 3o προκριματικό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανήλικος αναίσθητος σε νοσοκομείο ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έντονο παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία για τον δήμο Τριφυλίας: «Δυνατά» η Χάιδω Παναγιωτοπούλου – «Υποχωρούν» τα στηρίγματα Κατσίβελα – Ο ρόλος του Περικλή Μαντά

Κινητικότητα επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υποψηφιότητα που θα στηρίξει η «γαλάζια»