Τέταρτη στην Ευρώπη η Εθνική Παίδων

20 Αυγούστου 2022

Η απογοητευτική εμφάνιση της εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο, στέρησε από τα παιδιά του Βαγγέλη Ζιάγκου το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων στα Σκόπια. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 46-65 από τη Γαλλία στον «μικρό τελικό» και ολοκλήρωσε άδοξα τις γεμάτες ελπίδες υποχρεώσεις του. 

Ο Αναστάσιος Ροζακέας με 12 πόντους και ο Φίλιππος Τσαχτσίρας με 10 ήταν οι μοναδικοί παίκτες της «γαλανόλευκης» των 30 (!) λαθών με διψήφιο αριθμό πόντων. 

Τα δεκάλεπτα: 13-7, 26-34, 34-54, 46-65

Μετά το θετικό πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο τη βρήκε στο +6 (13-7 στο 10΄), η εθνική άρχισε να χάνει τη συνοχή της σε άμυνα και επίθεση, επιτρέποντας στη Γαλλία όχι μόνο να πλησιάσει, αλλά να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +8 (26-34 στο 20΄). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα… κατέρρευσε αμυντικά στην τρίτη περίοδο, δέχθηκε επιμέρους σκορ 8-20 και στο 30΄ έχασε την επαφή με τους «τρικολόρ», που μπήκαν πρόωρα σε τροχιά νίκης (34-54 στο 30΄). Τα διαδοχικά λάθη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος συνεχίστηκαν και στην τέταρτη περίοδο, με το έργο της Γαλλίας να απλοποιείται μέχρι το τελικό 46-65 και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. 

Διαιτητές: Μπαλούν (Τσεχία), Γιανκόφσκι (Πολωνία), Θαμοράνο Σάντσεθ (Ισπανία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Βαγγέλης Ζιάγκος): Αβδάλας 4, Επαμεινώνδας, Κομνιανίδης, Πατρίκης 6, Σπάρταλης 5, Αμπόσι 7, Χαβούτσας, Λιοτόπουλος, Μαραγκουδάκης 2, Ροζακέας 12 (2), Σοϊλεμετζίδης, Τσαχτσίρας 10

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τουλάχιστον 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε δύο παρόμοια τροχαία δυστυχήματα, στη νοτιοανατολική Τουρκία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με σούπερ Κλωναρίδη, νίκησε στην πρεμιέρα ο Ατρόμητος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης