Μεσσηνία: Στα χέρια της Αστυνομίας δύο άτομα για ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν 4 κιλά κάνναβης και 115 γραμμάρια κοκαΐνης

6 Οκτωβρίου 2022

Στη σύλληψη ενός 37χρονου προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σχεδόν 4 κιλά κάνναβης και πάνω από 115 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ υπολογίζεται πως από την εγκληματική του δράση, είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας σημειώνεται:

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Συνελήφθη, χθες (5.10.2022) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 37χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας , αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, τουλάχιστον το τελευταίο οχτάμηνο, δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και κάνναβης), σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας.

Ο 37χρονος προκειμένου να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητά του και να αποπροσανατολίζει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσε τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά του στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons ), ενώ κατά τις συνομιλίες του με τους αγοραστές, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης , πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία του, όπου βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους – 3.907,5 – γραμμαρίων,
  • ποσότητα κοκαΐνης , συνολικού βάρους – 119,8 – γραμμαρίων,
  • μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης,
  • -1- ζυγαριά ακριβείας,
  • -2- κινητά τηλέφωνα,
  • το χρηματικό ποσό των – 5.960 – ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και
  • -1- όχημα και -1- δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε σε έτερη οικία του 37χρονου, συνελήφθη 34χρονο συγγενικό του πρόσωπο , γιατί εντός του υπνοδωματίου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -10,5- γραμμαρίων.

Τέλος, όπως προέκυψε ο 37χρονος παρέμενε παράνομα στη Χώρα, ενώ υπολογίζεται πως από την εγκληματική του δράση, είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -90.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλέξης Χαρίτσης: «Δραματική η έλλειψη εργατών γης – Μεγάλες οι κυβερνητικές ευθύνες»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντιπλημμυρική θωράκιση Καλαμάτας: «Πλυντήριο» για τις πλημμύρες του 2016 η τεχνική έκθεση της περιφέρειας Πελοποννήσου – Προτάσεις με πολλές αβεβαιότητες για τον Νέδοντα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Aστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία: 12 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (25/4) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε 3 δήμους της Μεσσηνίας: 19 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας στους δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/4).

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου – 12 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη (17/4) και την Πέμπτη (18/4), στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν

Δείτε επίσης