Παρέμβαση του Γιώργου Γκούμα με φόντο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας – Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας στις εγκαταστάσεις της «Agrexpo»

2 Δεκεμβρίου 2022

Τις εγκαταστάσεις της «Agrexpo», μιας από της σημαντικότερες επιχειρήσεις τυποποίησης και εξαγωγής αγροτικών προϊόντων της Μεσσηνίας, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μεσσηνία.

Τον κ. Συρίγο συνόδευσαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας, Αναστάσιος Σκοπετέας και Γιώργος Φάββας, καθώς και η πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Καλαμάτας, Πιπίνα Κουμάντου.

Τον κ. Συρίγο υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της «Agrexpo» ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Γκούμας, ο οποίος είναι και επικεφαλής της μειοψηφίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Ο κ. Γκούμας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, έθεσε επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα, που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα του Νομού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκούμας ενημέρωσε τον κ. Συρίγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα εργατών γης, για τα διαρθρωτικά προβλήματα του πρωτογενή τομέα, καθώς και την ανάγκη της σύνδεσης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις επιχειρήσεις του Νομού.

Επίσης, συζήτησαν για την ανάγκη ενδυνάμωσης σε ανθρώπινο δυναμικό της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ομαλά οι εξαγωγές των προϊόντων της Μεσσηνίας.

Τέλος, ο κ. Γκούμας επισήμανε ότι κρίνεται απαραίτητη η μείωση της φορολογίας ως επιπλέον κίνητρο στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση τόσο στο χώρο των υπεράκτιων μεταφορών, όσο και στα τελευταία αυξημένα κόστη, που αφορούν την ενέργεια και καθιστούν τα προϊόντα μη ανταγωνιστικά.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η παρέμβαση του Γιώργου Γκούμα έρχεται σε μια στιγμή που φαίνεται ότι ανοίγει και πάλι το ζήτημα των επιμελητηριακών εκλογών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου του 2023.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί θεωρούν ότι σημερινή επίσκεψη των στελεχών της ΝΔ αποτελεί προμήνυμα για τη στάση της στις διαδικασίες που σχετίζονται με τις εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στα επιμελητήρια.

Από την επίσκεψη του κ. Συρίγου στην «Agrexpo»:

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Καλαμάτα έβαλε τα γιορτινά της: Εντυπωσιακές εικόνες στη φωταγώγηση του δέντρου στην κεντρική πλατεία και στη συναυλία της Γλυκερίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ανοιχτό» να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Διδασκάλου – Τι απάντησε στο messiniapress από το δημαρχείο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης