Ο Πούτιν υπόσχεται να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία

21 Δεκεμβρίου 2022

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε σήμερα να δώσει στις ένοπλες δυνάμεις του οτιδήποτε χρειάζονται για να υποστηρίξουν τη στρατιωτική εκστρατεία τους στην Ουκρανία, όπου ο πόλεμος κλείνει σύντομα 10 μήνες.

Σε ομιλία του προς τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στη Μόσχα, ο Πούτιν είπε ότι δεν υπάρχουν οικονομικά όρια σ’ αυτά που θα παρέχει η κυβέρνηση σε όρους εξοπλισμού και υλικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητές της εναντίον της Ρωσίας και κάλεσε τους ρώσους στρατιωτικούς ηγέτες να αντλήσουν από την πείρα που απέκτησαν πολεμώντας στη Συρία και στη διάρκεια αυτού που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» της στην Ουκρανία.

Χαιρετίζοντας ως «ήρωες» τους ρώσους στρατιώτες και τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία είναι ανάγκη να σημειώσει τη σημασία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη σύγκρουση.

Ο ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat -επονομάζεται «Satan II» και μπορεί να καταφέρει πυρηνικά πλήγματα στις Ηνωμένες Πολιτείες- θα είναι έτοιμος για να αναπτυχθεί στο εγγύς μέλλον, πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

«Οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνατότητες μάχης των ενόπλων δυνάμεών μας αυξάνουν διαρκώς και καθημερινά. Και αυτή τη διαδικασία ασφαλώς θα την αναπτύξουμε. Θα συνεχίσουμε να συντηρούμε και να βελτιώνουμε την προετοιμασία μάχης της πυρηνικής τριάδας μας», τόνισε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη πως ο ρωσικός στόλος θα εφοδιαστεί από τις αρχές Ιανουαρίου με νέους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon, ένα όπλο που ανήκει στη νέα γενιά όπλων που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια από τη Μόσχα.

«Στις αρχές Ιανουαρίου, η φρεγάτα Ναύαρχος Γκορσκόφ θα είναι εξοπλισμένη με νέους πυραύλους Zircon, που δεν έχουν αντίστοιχους σ’όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση όλες οι πλευρές στο Ουκρανικό, ζήτησε ο Σι από τον Μεντβέντεφ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Β. Μαρινάκης στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 – Τι ανέφερε στην κατάθεσή του ο επιχειρηματίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα πανεπιστήμια – Kίνημα φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών

Εκατοντάδες συλλήψεις, αστυνομικοί των δυνάμεων καταστολής των ταραχών αντιμέτωποι με οργισμένους φοιτητές: η ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη σήμερα στα αμερικανικά πανεπιστήμια, που βρίσκονται

Δείτε επίσης