Μενδώνη σε Χαρίτση: Προχωράμε σε μελέτες και έργα για την επίλυση των στατικών προβλημάτων του κάστρου της Καλαμάτας – Το σχόλιο του βουλευτή Μεσσηνίας

21 Φεβρουαρίου 2023

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Πολιτισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κάστρου της Καλαμάτας αναφέρεται η Υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση. Κριτική για την παρέμβαση που σχεδιάστηκε το 2018. «Περισσότερη ψυχραιμία» συνιστά ο βουλευτής Μεσσηνίας, σχολιάζοντας τις θέσεις της κας Μενδώνη.

Γραπτή απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, έδωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η κα Μενδώνη αναφέρεται στα έργα που έχει δρομολογήσει το Υπουργείο, για τη συνολική ανάδειξη του Κάστρου, ενώ ασκεί έντονη κριτική για την παρέμβαση στο μνημείο που σχεδιάστηκε το 2018 και ολοκληρώθηκε το 2021, μιλώντας για «ελλιπή σχεδιασμό» που «αγνόησε σημαντικά προβλήματα».

Η γραπτή απάντηση της κας Μενδώνη:

Η απάντηση της κας Μενδώνη προκάλεσε τα πολιτικά αντανακλαστικά του κ. Χαρίτση, ο οποίος σχολιάζοντας όσα αναφέρει η κα Υπουργός, σημείωσε:

«Συνιστά θετική εξέλιξη η ενημέρωση εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού ότι λίγες ημέρες μετά την κατάθεση σχετικής κοινοβουλευτικής ερώτησής μου (6/2), διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο του Κάστρου Καλαμάτας προκειμένου να διαπιστωθούν βλάβες επί των τειχών ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση σωστικών παρεμβάσεων.

Κατά τα άλλα δεν μου προκαλεί έκπληξη ο επιθετικός τόνος της κ. Υπουργού περί δήθεν προβλημάτων και ελλείψεων στην χρηματοδότηση που είχε δοθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018, εφ’ όσον γνωρίζει πολύ καλά ότι η χρηματοδότηση αυτή αφορούσε την ανάπλαση της εισόδου του Κάστρου και τον φωτισμό των περιμετρικών τειχών. Υπενθυμίζω ότι η χρηματοδότηση που διασφαλίσαμε τότε προέκυψε κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων φορέων.

Συνιστώ περισσότερη ψυχραιμία στην κ. Υπουργό και την καλώ να ασχοληθεί επιτέλους επί της ουσίας και όχι μόνο επικοινωνιακά με τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιούργησε η έκδοση του απαράδεκτου Προεδρικού Διατάγματος 85/2022. Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό διεκδικούν ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, απέναντι στους σχεδιασμούς της για την υποβάθμιση των πτυχίων τους».

Κεντρική φωτογραφία: Νίκος Τσιακαλάκης

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απάντηση στην κριτική Τζαμουράνη για τα σχολεία του δήμου Καλαμάτας – «Εικονική πραγματικότητα είναι η δική σας απέλπιδα προσπάθεια να μηδενίσετε το έργο μας» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Υποδομών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βασιλικό πάρτι της Ρεάλ στο «Άνφιλντ»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης