Βουλευτικές εκλογές: Οι εκτιμήσεις για τα ποσοστά των κομμάτων στη Μεσσηνία – Πως μοιράζονται οι έδρες με την απλή αναλογική

26 Μαρτίου 2023

Μια πρώτη εικόνα για την εκλογική δύναμη των κομμάτων τους στη Μεσσηνία αρχίζουν να διαμορφώνουν στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Μάλιστα, σε συζητήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στελέχη όλων των κομμάτων ήδη κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις για τα εκλογικά ποσοστά.

Στη Νέα Δημοκρατία τοποθετούν τον πήχη στο 40%. Οτιδήποτε πάνω από αυτό το ποσοστό θα θεωρηθεί επιτυχία, οτιδήποτε λιγότερο θα εκληφθεί ως αποδοκιμασία. Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές η ΝΔ είχε λάβει στη Μεσσηνία 44,37%.

Η πλευρά ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά αύξηση ποσοστών. Μάλιστα, στελέχη του προεξοφλούν μια άνοδο της τάξεως του 2%. Βάση εκκίνησης για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το 30,66% των προηγούμενων εκλογών. Εννοείται ότι οποιαδήποτε μείωση ποσοστών θα θεωρηθεί αποτυχία.

Σε άνοδο ποσοστών προσδοκούν και στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι η εκλογική δύναμη του κόμματός τους στη Μεσσηνία θα αυξηθεί θεαματικά ξεπερνώντας το 10% από 6,85% του 2019.

Οι έδρες

Ως γνωστόν οι ερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, γεγονός που θα προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στην κατανομή των εδρών και στη Μεσσηνία. Το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή λέει ότι σίγουρα βουλευτή θα έχουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Πως θα κατανεμηθούν οι υπόλοιπες δύο έδρες, αν θα πάνε στις δύο πρώτες δυνάμεις ή αν θα μοιραστούν με την τέταρτη δύναμη, δεν μπορεί να απαντηθεί αυτή τη στιγμή.

Ως προς την τέταρτη θέση προβάδισμα έχει το ΚΚΕ, το οποίο είχε λάβει 4.69% το 2019. Ερωτηματικό αποτελεί αν τα δύο επόμενα κόμματα, η Ελληνική Λύση (3,35% το 2019) και το ΜέΡΑ25 (3,02% το 2019), είναι ικανά να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μήνυμα Χρυσόστομου για την 25η Μαρτίου: «Να σταθούμε δίπλα στην Εκκλησία και στο Έθνος με ενότητα»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αίθριος ο καιρός στην Καλαμάτα και τη Δευτέρα – Έως τους 21 βαθμούς η θερμοκρασία [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης