ΕΠΟ: «Η ΚΕΔ είναι απολύτως ανεξάρτητη»

11 Απριλίου 2023

Ανακοίνωση, με την οποία παίρνει θέση στο θέμα της αντικατάστασης των Πολωνών διαιτητών που είχαν αρχικά οριστεί για να διευθύνουν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη για την 4η αγωνιστική της Super League, εξέδωσε σήμερα (11/4) η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Σε αυτήν η ΕΠΟ τονίζει ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας «είναι απολύτως ανεξάρτητη» και υπογραμμίζει πως ο πρόεδρος και η διοίκηση της ομοσπονδίας «ούτε είχαν ούτε μπορούσαν να έχουν την οποιανδήποτε ανάμειξη είτε στον ορισμό είτε στην ανάκληση ορισμού των Πολωνών Διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-ΑΡΗΣ». Επισημαίνει ότι ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ «λειτουργεί και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα» και πως η ΕΠΟ «είναι υποχρεωμένη να σέβεται τις αποφάσεις του», ενώ καταλήγει τονίζοντας ότι «η αποτελεσματικότητα των προαναφερομένων οδήγησε και οδηγεί στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με την αντικατάσταση των διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-ΑΡΗΣ γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.

1. Σύμφωνα με το άρθρο 46 του Καταστατικού της ΕΠΟ αλλά και την σχετική πρόβλεψη της Ολιστικής Μελέτης, που έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός της Χώρας, η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι απολύτως ανεξάρτητη και οι ορισμοί των διαιτητών είναι ανέλεγκτοι από την ΕΠΟ.
2. Για τον λόγο αυτό ο Πρόεδρος και η Διοίκηση της ΕΠΟ ούτε είχαν ούτε μπορούσαν να έχουν την οποιανδήποτε ανάμειξη είτε στον ορισμό είτε στην ανάκληση ορισμού των Πολωνών Διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-ΑΡΗΣ.
3. Ο κ. Μπένετ, ως αρχιδιαιτητής, λειτουργεί και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα, χωρίς την οποιανδήποτε παρέμβαση από την νυν Διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία είναι υποχρεωμένη, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, να σέβεται τις αποφάσεις του, εγγυώμενη την θεσμοθετημένη ανεξαρτησία του.
4. Η αποτελεσματικότητα, ακριβώς, των προαναφερομένων οδήγησε και οδηγεί στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άδ. Γεωργιάδης: Στα περυσινά επίπεδα και πιο κάτω οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκινούν το επόμενο διάστημα: Εργασίες για την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης εντός της πόλης της Μεσσήνης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης