Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ρεβάνς με φόντο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

12 Απριλίου 2023

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για το τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (σ.σ. έχει προγραμματισθεί για τις 20 Μαΐου), ωστόσο κυρίως ο Ολυμπιακός και λιγότερο η Λαμία θα προσπαθήσουν για το λεγόμενο ποδοσφαιρικό «θαύμα» στις επαναληπτικές αναμετρήσεις.  

Ολυμπιακός και ΑΕΚ τίθενται αντιμέτωποι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Μεγάλη Τετάρτη (19:30), με τους «ερυθρόλευκους» να καλούνται να ανατρέψουν το 3-0 με το οποίο είχαν ηττηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το έργο τους γίνεται ακόμη πιο δύσκολο δεδομένης της κακής ψυχολογίας που θα έχουν οι παίκτες του Ζοσέ Ανιγκό έπειτα από την ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για τα Play Off. Αποτέλεσμα που άφησε τον Ολυμπιακό στο -6 από «πράσινους» μα και ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος», αντίθετα, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, όπως μαρτυρούν και οι τρεις διαδοχικές επιτυχίες στο μίνι πρωτάθλημα, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να καλείται να κάνει διαχείριση του πλεονεκτήματος που απέκτησε από τον πρώτο αγώνα.  

Κάτι αντίστοιχο χρειάζεται να κάνει κι ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία μερικές ώρες αργότερα στο γήπεδο της Τούμπας (Μεγάλη Πέμπτη 13/4, 17:00), έχοντας στα υπέρ του το εντυπωσιακό 5-1 από το οποίο είχε περάσει από το «Αθανάσιος Διάκος». Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς «αναπληρωματικούς», όπως άλλωστε και ο Λεωνίδας Βόκολος. Η Λαμία έχει το μυαλό της στραμμένο και στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, με το 4-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο να βάζει – απότομο – τέλος σε ένα σερί θετικών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έχει ως εξής: 

 

12/04/2023 19:30 «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός - ΑΕΚ (0-3) 

13/04/2023 17:00 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ - Λαμία             (5-1) 

*Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων.  

*Σε αυτή τη φάση οι αγώνες είναι διπλοί. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τους δυο αγώνες, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΑΕΚ παίζει για τη… ζωή της με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρά τις δυσκολίες πετύχαμε πολλά – Το ερώτημα είναι αν θα πάμε μπροστά ή θα κυλήσουμε πίσω

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης