Τουλάχιστον 209 Πακιστανοί στα «θύματα» του ναυαγίου στην Πύλο, υποστηρίζει το Ισλαμαμπάντ – Συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της τραγωδίας

22 Ιουνίου 2023

Τουλάχιστον 209 «θύματα» στο υπερφορτωμένο σκάφος που ναυάγησε στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Ελλάδας ήταν Πακιστανοί, σύμφωνα με τα δεδομένα πακιστανικής κυβερνητικής υπηρεσίας ερευνών, στα οποία είχε πρόσβαση το Reuters.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών, απ’ αυτά τα 209 «θύματα», 181 ήταν από το Πακιστάν και 28 από το διοικούμενο από το Πακιστάν τμήμα του Κασμίρ. Η εν λόγω πακιστανική υπηρεσία πρόσθεσε ότι δείγματα DNA από 201 οικογένειες συγκεντρώθηκαν από αξιωματούχους για να βοηθήσουν την Ελλάδα στις ταυτοποιήσεις.

Δεν έγινε αμέσως σαφές σε ποια βάση η υπηρεσία αναφέρει τους ανθρώπους αυτούς ως θύματα, καθώς ο επίσημος απολογισμός του δυστυχήματος εξακολουθεί να είναι στους 82 νεκρούς ενώ οι επιζώντες ανέρχονται σε 104, από τους οποίους 12 είναι Πακιστανοί. Εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονταν μέσα στο σκάφος που ναυάγησε.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζονται οι έρευνες, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μεταναστών που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος, το οποίο αναποδογύρισε και βυθίστηκε.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν ένα πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και τρία παραπλέοντα πλοία. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι μεταβλητοί έντασης 3 μποφόρ.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα έως σήμερα έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 82 σοροί.

H επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού:

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) φρεγάτα Π.Ν. και τρία (03) παραπλέοντα πλοία. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι μεταβλητοί εντάσεως 3 BF.

Επίσης, γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 82 σοροί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον Παναθηναϊκό για δύο χρόνια ο Κώστας Αντετοκούνμπο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ: Ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Δείτε επίσης