64 μετανάστες στο λιμάνι της Καλαμάτας: 45 άνδρες, 6 γυναίκες και 13 παιδιά – Φωτογραφία από την επιχείρηση διάσωσης στο Ταίναρο

22 Ιουνίου 2023

Στο λιμάνι της Καλαμάτας αποβιβάστηκαν και φιλοξενούνται από χθες (21/6) συνολικά 64 μετανάστες, 45 άνδρες, 6 γυναίκες και 13 ανήλικα. Οι μετανάστες είχαν εντοπιστεί νωρίτερα από το Λιμενικό Σώμα, σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος ανοιχτά του ακρωτηρίου Ταίναρου.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Καλαμάτας για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους, χορηγώντας χημικές τουαλέτες, νερά και φαγητό. Επίσης συνδράμουν ο Ερυθρός Σταυρός, η Π.Ε. Μεσσηνίας και η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας.

Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων γραφειοκρατικών διαδικασιών οι μετανάστες θα μεταφερθούν σε Οργανωμένη Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών, όπως σχετικά σημειώνεται και σε ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την επιχείρηση διάσωσης:

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή 27 ν.μ. ΝΔ Ακρωτηρίου Ταίναρου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από Φ/Γ πλοίο σημαίας PALAU για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο έσπευσε το Π.Α.Θ. 090 “ΓΑΥΔΟΣ” Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλεξε εξήντα τέσσερις (64) αλλοδαπούς και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Καλαμάτας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Την ανακοίνωση του Λιμενικού συνόδευε φωτογραφία από την επιχείρηση διάσωσης στο Ταίναρο:

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αμετανόητοι τυχοδιώκτες η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: «Με την ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Δείτε επίσης