Φυτεία 172 δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίσθηκε στη Μεσσηνία – Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών [φωτογραφίες & video]

2 Ιουλίου 2023

Φυτεία κάνναβης, με δενδρύλλια ύψους έως 2,4 μέτρα, εντόπισε η Αστυνομία σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο σε δασική περιοχή της Μεσσηνίας.

Navarino Agora - Costa Navarino

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας σημειώνεται:

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος  Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν -172- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,4- μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας διαπιστώθηκε οι καλλιεργητές να έχουν εγκαταστήσει για το πότισμα μη ορατό δίκτυο υδροσωλήνων, εξασφαλίζοντας νερό από παραπλήσιο αγωγό ύδρευσης μέσω παράνομης σύνδεσης.

Ανωτέρω αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το συμβάν με τον εργαζόμενο στη Ρόδο αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αύριο (3/7) ξεκαθαρίζει το μέλλον του Σλούκα στον Ολυμπιακό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Aστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία: 12 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (25/4) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε 3 δήμους της Μεσσηνίας: 19 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας στους δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/4).

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου – 12 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη (17/4) και την Πέμπτη (18/4), στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει πλήθος κλοπών

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών σε Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή

Δείτε επίσης