Με ιδιωτικά ασθενοφόρα οι διακομιδές ασθενών από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας από την 1η Αυγούστου – Η απόφαση του ΔΣ για την απευθείας ανάθεση

21 Ιουλίου 2023

Ιδιωτικά ασθενοφόρα θα αναλάβουν τη διακομιδή ασθενών από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας τους, από την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, επικαλούμενο τις διατάξεις του άρθρου 40 του Ν.4999/2022 (ΦΕΚ 225/τ.Α/2022) όπου αναφέρεται ότι «οι διακομιδές ασθενών μετά από την ολοκλήρωση της νοσηλείας τους, δύναται να διενεργούνται και από τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στα οποία νοσηλεύονται. Για την εξυπηρέτηση των διακομιδών του πρώτου εδαφίου, τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας δύνανται επικουρικά να συνάπτουν συμβάσεις με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία είναι κάτοχοι αδειοδοτημένων ασθενοφόρων αυτοκινήτων του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το Ν. 4412/2016 (Α΄147).», το έγγραφο του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το οποίο αναφέρει: «Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, παρακαλούμε όπως αναλάβετε άμεσα όποιες πρωτοβουλίες κρίνετε κατάλληλες, ώστε από 1/8/2023 να απεμπλακούν τα ασθενοφόρα των τομέων του ΕΚΑΒ από τις διακομιδές ασθενών μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας τους (εξιτήρια)», αποφάσισε κατά πλειοψηφία στις 19/7 να προχωρήσει στην ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών μίσθωσης ασθενοφόρων.

Η επιλογή αναδόχου θα γίνει με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και η σύμβαση θα έχει διάρκεια 5 μήνες ή μέχρι εξαντλήσεως του εγκεκριμένου προϋπολογισμού των 30.000,00 πλέον ΦΠΑ 24% (120 διακομιδές περίπου το μήνα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρόταση της Διοίκησης διαφώνησε το μέλος του ΔΣ, Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος έκανε την πιο κάτω δήλωση:

«Ένα τέτοιο θέμα οφείλει να συζητηθεί διεξοδικά σε τακτική συνεδρίαση και όχι ως έκτακτο θέμα και μάλιστα εκ των υστέρων. Ως γενική αρχή διαφωνώ με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να ανατεθεί σε ιδιώτες μέρος των διακομιδών των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Το κράτος οφείλει να προχωρήσει άμεσα στους αναγκαίους διορισμούς για να καλύψει όλες τις ανάγκες των διακομιδών των νοσηλευόμενων ασθενών σε επείγουσα ή σε τακτική βάση».

Αναλυτικά η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου της Καλαμάτας:

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Β. Κικίλιας: Όλος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι έξω: στα δάση, στα άλση, στις πόλεις

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον Νίκο Παππά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσόστομος: «Τον χαρμόσυνο ύμνο της Αναστάσεως επισκιάζουν οι φωνές απόγνωσης των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας»

Για «παγκοσμιοποίηση της αγωνίας και του φόβου» που «θυμίζει τραγικές εποχές της νεότερης ιστορίας μας», κάνει λόγο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, στην

Δείτε επίσης