«Συναγερμός» στη Μεσσηνία: «Πολύ υψηλός» ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο – Σε αυξημένη ετοιμότητα οι υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας

21 Ιουλίου 2023

Σε «συναγερμό» έχουν τεθεί οι υπηρεσίες που εμπλέκονται με τα ζητήματα πολιτικής προστασίας στη Μεσσηνία, δεδομένου ότι το Σάββατο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών θα είναι πολύ υψηλός.

Συγκεκριμένα, στον σχετικό χάρτη πρόβλεψης κινδύνου, τον οποίο καθημερινά εκδίδει η Πολιτική Προστασία, η Μεσσηνία βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνες τι περιοχές που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών το Σάββατο:

Σε ετοιμότητα ο δήμος Καλαμάτας

Ανακοίνωση, σχετικά με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών στην περιοχή και την «αυξημένη ετοιμότητα» των υπηρεσιών του, εξέδωσε ο δήμος Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διάβασε επίσης:

Β. Κικίλιας: Όλος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι έξω: στα δάση, στα άλση, στις πόλεις

«Καμίνι» όλη η χώρα – Νέο κύμα καύσωνα από την Τρίτη

φωτογραφία αρχείου

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Τέλος» κι επίσημα από τον Παναθηναϊκό ο Καμπετσής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσημα στον Άρη ο Μορόν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Δείτε επίσης