Συγχαρητήρια επιστολή του Μουφτή Ξάνθης στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την παρέμβασή του σχετικά με την ανεκτικότητα στη θρησκευτική ετερότητα

11 Αυγούστου 2023

Συγχαρητήρια επιστολή, για τις θέσεις που εξέφρασε σε πρόσφατο άρθρο του, δέχθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, από τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης, Νεζντέν Χεμσερή.

Σημειώνεται στην επιστολή του Τοποτηρητή Μουφτή:

«Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομε, με αφορμή το δημοσίευμα σας στο φύλο της εφημερίδας ¨Ελεύθερος Τύπος¨ που δημοσιεύτηκε την 7η Αυγούστου 2023 με τίτλο « Στάση ζωής έναντι του άλλου» και περιεχόμενο την «ανεκτικότητα στη θρησκευτική ετερότητα», Σας εκφράζω την ευχαρίστηση μου για την πολύ εύστοχη τοποθέτηση Σας σχετικά με το θέμα που διαπραγματεύεται η εν λόγω δημοσίευση.

Η δημόσια τοποθέτηση ενός κληρικού με ύψιστο βαθμό ιεροσύνης η οποία αναλύει την θρησκευτική ετερότητα και αναγνωρίζει την ανεκτικότητα στη διαφορετική πίστη του συνανθρώπου συμβάλλει τα μέγιστα στην ειρηνική συνύπαρξη ατόμων με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις γεγονός το οποίο οδηγεί σε κοινωνική ευημερία για το σύνολο των πολιτών».

*Κεντρική φωτογραφία: Ο Τοποτηρητής της Μουφτείας Ξάνθης, Χεμσερή Νεζντέν. 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσημο: Χωρίς τον Giannis η εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ζελένσκι: Αποπέμπονται οι επικεφαλής όλων των περιφερειακών κέντρων στρατολόγησης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Δείτε επίσης