Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ στην περιφέρεια Πελοποννήσου και στους δήμους της Μεσσηνίας

16 Αυγούστου 2023

«Φουλάρουν μηχανές» οι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς απομένουν μόλις 53 ημέρες για την αναμέτρηση που θα αναδείξει νέους περιφερειάρχες και δημάρχους.

Οι εκλογές στην περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται ότι θα είναι υπόθεση αυστηρά για δύο. Δημήτρης Πτωχός και Πέτρος Τατούλης θα διεκδικήσουν τη θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σε μια αναμέτρηση που ο νικητής είναι πιθανό να αναδειχθεί τη δεύτερη Κυριακή.

Μάκαρης και Κουτσούλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, θα αναμετρηθούν για τις επόμενες θέσεις, δεδομένου ότι καμία από τις δύο υποψηφιότητες δεν φαίνεται ικανή να μπει σφήνα ανάμεσα στους δύο βασικούς διεκδικητές.

Αστάθμητο ρόλο στα της περιφέρειας Πελοποννήσου θα παίξει ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος κόπηκε από τη ΝΔ, προκειμένου να προχωρήσει η υποψηφιότητα του Δ. Πτωχού.

Διάβασε επίσης:

Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Ακτινογραφία» των ψηφοδελτίων Πτωχού – Τατούλη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Δήμος Καλαμάτας

Στον δήμο Καλαμάτας φαβορί για τη νίκη είναι η παράταξη του νυν δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου. Ο κ. Βασιλόπουλος κατάφερε να επιλύσει σημαντικά ζητήματα, που σχετίζονται με τη συσπείρωση του συνδυασμού του, αλλά ταυτόχρονα πέτυχε τη διεύρυνση, καθώς στο ψηφοδέλτιό του υπάρχουν πρόσωπα με διαφορετικές πολιτικές καταβολές.

Η παράταξη «Καλαμάτα_Μετά», με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη, μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει «παράσταση νίκης». Η προσπάθεια του κ. Τζαμουράνη να οξύνει την αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι τώρα δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, δεδομένου ότι τη συγκεκριμένη στρατηγική δεν μπορεί να την υπηρετήσει ένα πρόσωπο με το δικό του προφίλ.

Ερωτηματικό της εκλογικής αναμέτρησης για τον δήμο Καλαμάτας αποτελεί η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Χειλά, ο οποίος το 2019 συμμετείχε στον συνδυασμό του κ. Τζαμουράνη, από τον οποίο στη συνέχεια αποχώρησε. Ο συνδυασμός του αποτελείται, κυρίως, από πρόσωπα που δεν έχουν δοκιμαστεί σε εκλογές και ως εκ τούτου οι προβλέψεις για τη δυναμική της συγκεκριμένης υποψηφιότητας είναι παρακινδυνευμένες.

Δήμος Μεσσήνης

Στο δήμο Μεσσήνης θα έχουμε επανάληψη της αναμέτρησης του 2019, καθώς οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι. Ωστόσο, αυτή τη φορά και οι δυο εκκινούν από διαφορετική αφετηρία.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος, πλέον, διεκδικεί τη δεύτερη τετραετία του, απέναντι στον Γιώργο Τσώνη, ο οποίος επιχειρεί να ανακάμψει και να επανέλθει στη θέση που έχασε το 2019.

Προβάδισμα για τις ερχόμενες εκλογές φαίνεται να έχει ο νυν δήμαρχος, ωστόσο, ο Γιώργος Τσώνης θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του μέχρι τέλους.

Στον συγκεκριμένο δήμο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αν η υποψηφιότητα Πτωχού, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή, θα επηρεάσει και την αναμέτρηση μεταξύ Αθανασόπουλου – Τσώνη.

Δήμος Τριφυλίας

Γιώργος Λεβεντάκης, Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Άκης Κατρίτσης είναι τα τρία βασικά πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τον δήμο Τριφυλίας.

Ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη διάρκεια της θητείας του προκάλεσε πολλές αντιπαραθέσεις, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί στην κάλπη.

Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, που δεδομένα έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, το προηγούμενο διάστημα έδωσε μάχες εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και με έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό επιχειρεί για δεύτερη φορά να κερδίσει τις εκλογές.

Τέλος, ο Άκης Κατρίτσης, επανέρχεται στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Τριφυλίας δυναμικά και ήδη έχει δημιουργήσει με το ψηφοδέλτιό του έναν ισχυρό πόλο.

Δήμος Πύλου – Νέστορος

Ο δήμος Πύλου – Νέστορος, για πολλούς λόγους, αποτελεί έναν από τους δήμους που έχει «σημαδέψει» η Νέα Δημοκρατία.

Αυτό αυτομάτως καθιστά φαβορί τον Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα της «γαλάζιας» παράταξης, αλλά ταυτόχρονα έχει προσεγγίσει στο ψηφοδέλτιό του δυνάμεις που δεν ανήκουν μόνο στη ΝΔ.

Ο νυν δήμαρχος, Παναγιώτης Καρβέλας, γνωρίζοντας ότι έχει χάσει τα ερείσματα που διέθετε στη ΝΔ το 2019, επιχειρεί αυτή τη φορά να προσεγγίσει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, και σε αυτούς τους πολιτικούς χώρους αντιμετωπίζει αξεπέραστα προβλήματα.

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Βρεττάκου, φαίνεται ότι διατηρεί αξιοπρόσεκτες δυνάμεις, ωστόσο, αν θα καταφέρει να μπει ανάμεσα σε Καφαντάρη και Καρβέλα αποτελεί ερωτηματικό.

Δήμος Οιχαλίας

Στον δήμο Οιχαλίας οι βασικοί διεκδικητές της θέσης του δημάρχου είναι η νυν δήμαρχος, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Αδαμόπουλος.

Πρόκειται για μια αναμέτρηση που θα είναι αμφίρροπη, ωστόσο, αυτή που φαίνεται να έχει προβάδισμα είναι η κα Γεωργακοπούλου.

Δήμος Δυτικής Μάνης

Στον δήμο Δυτικής Μάνης δεν θα είναι υποψήφιος ο νυν δήμαρχος, Δημήτρης Γιαννημάρας.

Η υποψηφιότητα του επιχειρηματία Γιώργου Χιουρέα φαίνεται ότι κινητοποιεί σημαντικές δυνάμεις στην περιοχή.

Υποψήφιος δήμαρχος θα είναι επίσης ο Αλέξης Ρουτζούνης, επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για τη Δυτική Μάνη», καθώς και ο Άρης Κομπότης από το ΚΚΕ.

Ερωτηματικό αποτελεί αν κάποιος από τους νυν αντιδημάρχους διεκδικήσει τον δήμο, ενώ δεν είναι απίθανο να υπάρξει ακόμα μια υποψηφιότητα, εκτός δημοτικού συμβουλίου.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μέχρι τους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Καλαμάτα την Πέμπτη [αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου ο Θανάσης Βασιλόπουλος – Άνετη επικράτηση της παράταξης του δημάρχου Καλαμάτας

«Μπροστά μας έχουμε μία κρίσιμη πενταετία, γεμάτη προκλήσεις και προοπτικές» δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος, μετά τη νίκη του συνδυασμού του στις εκλογές

Στη «μάχη» για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου ο Θανάσης Βασιλόπουλος – Την Τρίτη καταθέτει ψηφοδέλτιο ο δήμαρχος Καλαμάτας

Την Τρίτη (13/2) θα επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, για τη θέση του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου, καθώς εκείνη

Κυρ. Μητσοτάκης: Ενεργοποιείται πλατφόρμα ενημέρωσης για την πορεία των έργων σε κάθε περιφέρεια – Θα είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη

Λεπτομερή ενημέρωση για τα έργα τα οποία ολοκληρώνονται, υλοποιούνται και σχεδιάζονται σε κάθε Περιφέρεια, προκειμένου να γίνει «ένα βήμα παρακάτω στην κατεύθυνση

Δείτε επίσης