«Νέα Πελοπόννησος»: Δυνατές υποψηφιότητες σε Κορινθία και Αρκαδία ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης

Την υποψηφιότητα του επιχειρηματία και πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτη Πιτσάκη, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» και πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Ο κ. Πιτσάκης προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με σημαντικά στελέχη του κόμματος.

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του κ. Πιτσάκη ο κ. Τατούλης δήλωσε:

Ο σπουδαιότερος Έλληνας φιλόσοφος ο Σωκράτης είχε πει «δεν είμαι Αθηναίος ή Έλληνας, είμαι πολίτης του κόσμου». Με αυτό τον τίτλο θα ήθελα να χαιρετίσω τη συνέχεια της σταθερής συμπόρευσης του φίλου Παναγιώτη Πιτσάκη με την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» στην Π.Ε Κορινθίας.

Ο Παναγιώτης είναι γεννημένος το 1970, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ζει και δραστηριοποιείται στην Κόρινθο,  και έχει δύο παιδιά. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες ( Αγγλικά , Γερμανικά , Σουηδικά και Δανέζικα).  Έχει  μεταπτυχιακό στο  πρόγραμμα στην  Διοίκηση Επιχειρήσεων .Ήταν, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας από το 2018 , και πρόεδρος επιμελητηρίων Πελοποννήσου το 2021.

Από το 1991 μέχρι το 2004 έζησε στο εξωτερικό , και συγκεκριμένα στις Σκανδιναβικές χώρες. Εκεί ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα, στον χώρο του αυτοκινήτου και ειδικότερα στο επαγγελματικό αυτοκίνητο με εξειδίκευση στην Volvo trucks & buses. Είχε την δική του επιχείρηση, όσο καιρό ήταν στο εξωτερικό, ενώ από το 1993 επιχειρούσε παράλληλα στην Ελλάδα με την εταιρεία πώλησης μεταχειρισμένων φορτηγών Scandinavia Πιτσάκης.

Το 2004 , στην Ελλάδα πλέον , ο Παναγιώτης Πιτσάκης δημιούργησε την κάθετη μονάδα επισκευής φορτηγών VOLVO  trucks & buses. Στη συνέχεια των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ξεκίνησε το 2012 την δημιουργία φωτοβολταϊκού  πάρκου 500KW , ενώ την ίδια στιγμή ασχολήθηκε και με Real Estate ,δημιουργώντας την εταιρεία ΠΙ ΠΡΟΠΕΡΤΥ Α.Ε. Το 2013 ιδρύει το νέο ΚΤΕΟ Ισθμού για όλα τα οχήματα , το οποίο φέρει και το όνομά του (ΚΤΕΟ Πιτσάκης).  

Όλες του οι επιχειρήσεις βρίσκονται στην περιοχή του Ισθμού , σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις , ενώ εκεί απασχολεί  40 άτομα προσωπικό. Επιχειρεί τα τελευταία 33  χρόνια διαρκώς ακόμα και μέσα στην κρίση και η επιχειρηματική του προσπάθεια συνεχίζεται. Στα πλάνα του περιέχονται  δύο μεγάλα project  μέσα στο 2024 , στα οποία θα προκύψουν τουλάχιστον ακόμα 25  θέσεις εργασίας. Οι εταιρείες  Αδελφών Πιτσάκη έχουν και τεράστιο κοινωνικό έργο. Βοηθούν έμπρακτα τον αθλητισμό στηρίζοντας πολλές ομάδες  ποδοσφαίρου , μπάσκετ , volley  καθώς και πολιτιστικούς συλλόγους σε όλο τον Νομό Κορινθίας και είναι τα τελευταία δέκα χρόνια επίσημοι χορηγοί των καλλιστείων Πελοποννήσου. Επίσης είναι δωρητές στο Νοσοκομείο Κορίνθου».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Πιτσάκης δήλωσε:

Η αυτοδιοίκηση στη φυσική της βάση δεν είναι ξεκομμένη από την οικονομία και προφανώς ως άνθρωπος της αγοράς αλλά και γνώστης της πολιτικής φιλοσοφίας της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» δεν θα μπορούσα να λείψω και από αυτό το καθαρό προσκλητήριο-γέφυρα ανάμεσα στους πολίτες, την πολιτική και την αυτοδιοίκηση.

Η ξεκάθαρη πολιτική στρατηγική Τατούλη για την Πελοπόννησο, η δημιουργική συμμετοχή ικανότατων συμπολιτών μας υψηλού κύρους στα ψηφοδέλτια όλων των περιφερειακών ενοτήτων και οι κατάλληλες συμμαχίες με όλο το προοδευτικό φάσμα της ενεργού κοινωνίας αποτελούν εγγύηση νίκης απέναντι σε κομματικές παθογένειες που ακυρώνουν στην ουσία του τον αυτοδιοικητικό θεσμό και εντέλει την ίδια τη Δημοκρατία.  Πάλης ξεκίνημα λοιπόν για την Πελοπόννησο του μέλλοντός μας!

Παράλληλα, ο κ. Τατούλης το Σάββατο ανακοίνωσε μία ακόμα σημαντική υποψηφιότητα για την παράταξή του, αυτή τη φορά στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.

Πρόκειται για την υποψηφιότητα της Τζένης Δημητρακοπούλου, η οποία είναι εν ενεργεία περιφερειακή σύμβουλος, δεδομένου ότι το 2019 συμμετείχε στις εκλογές με την παράταξη του κ. Δέδε.

Η κα Δημητρακοπούλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα της κας Δημητρακοπούλου ο κ. Τατούλης σημείωσε:

Καλωσορίζουμε την Τζένη Δημητρακοπούλου Κουστένη στο ψηφοδέλτιο της Π.Ε Αρκαδίας. Η Τζένη είναι γέννημα θρέμμα της Αρκαδίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Τρίπολη που λατρεύει, γι’ αυτό και επέλεξε να επιστρέψει μετά τις σπουδές της στην Τρίπολη. Κατάγεται από το Σταυροδρόμι Γορτυνίας. Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Κουστένη, επιχειρηματία ξενοδόχο στη Δημητσάνα την οποία υπεραγαπά και θεωρεί πλέον τόπο της. Έχουν δυο γιούς τον Κωνσταντίνο και τον Γιώργο 15 και 12 χρόνων. Διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας, Υψηλών Τάσεων και την Εξοικονόμηση Ενέργειας. Είναι αριστούχος απόφοιτη Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Και τελειόφοιτη Μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών στην «Κλιματική Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει παρακολουθήσει πολλά θεματικά σεμινάρια και έχει λάβει πιστοποιήσεις σε κρίσιμα πεδία της επιστήμης της από αναγνωρισμένους Φορείς και Διεθνή Πανεπιστήμια. Εργάζεται ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης, ενώ επί σειρά ετών έχει εργαστεί και στον Δήμο Γορτυνίας όπου διετέλεσε προϊσταμένη στο νευραλγικό πόστο των χρηματοδοτήσεων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τη Τεχνική Υπηρεσία. Είναι από το 2019 εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και από το 2021 η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με τις πολλές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της αναδείχθηκαν σοβαρά προβλήματα της Αρκαδίας και της Γορτυνίας ειδικότερα και δρομολογήθηκαν λύσεις. Το 2022 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Παράλληλα, από το 2019 είναι Ιδρυτικό Μέλος και Γενική Γραμματέας του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, που με κόπο και  μεγάλη προσπάθεια μαζί με όλα τα μέλη του ΔΣ κατάφεραν να το επαναλειτουργήσουν και να τρέξουν πολλές και αξιόλογες δράσεις, καθώς και να θεμελιώσουν κρίσιμες αλλαγές  και καινοτομίες για τη πορεία του.

Από την πλευρά της η κα Δημητρακοπούλου σημείωσε:

«Η πολιτική συνθήκη που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στη κεντρική πολιτική, δεν αφήνει άλλα περιθώρια για ψευδοδιλλήματα. Οι πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές ανακατατάξεις καταδεικνύουν πως η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, ακομμάτιστη και με λογοδοσία στους πολίτες. Το διακύβευμα για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο, απαιτεί μεγάλες θεσμικές αλλαγές οι οποίες θα μπορέσουν να επιτευχθούν μέσω μεγάλων, πλατιών και ευρύτατων κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων και συγκλίσεων, μέσω προοδευτικών σχημάτων, με χαρακτήρα υπερκομματικό. Βιώσαμε με τον πιο δύσκολο τρόπο, εδώ στη Πελοπόννησο τη περίοδο 2019-2023, τι σημαίνει η αυτοδιοίκηση να είναι ο εκτελεστικός άβουλος κομματικός βραχίονας της κυβέρνησης.  Έναν κομματικό βραχίονα που τη βοήθησε να εκλεγεί με απώτερο σκοπό να την ελέγχει σε κάθε βήμα και απόφαση.  Μια Περιφερειακή Αρχή που δεν είχε αρμοδιότητες, δεν είχε πόρους και δεν μπόρεσε τελικά να επιτελέσει τον συνταγματικό της ρόλο. Θα επιτρέψουμε, για άλλη μια φορά να συμβεί το ίδιο; Καλούμαστε να σκεφτούμε, να μελετήσουμε, να σχεδιάσουμε και κυρίως να δράσουμε, υπερβαίνοντας και τον ίδιο μας τον εαυτό.  Απαγκιστρωμένοι από βολικά άλλοθι ή και βολικά εφαλτήρια. Χωρίς κομματικούς εγωισμούς. Να καταφέρουμε με δημοκρατικό, αντιπροσωπευτικό, διάφανο, αλληλέγγυο και σύγχρονο τρόπο να μιλήσουμε σε όλους και για όλα όσα μας απασχολούν.  Ακόμη ακόμη να μιλήσουμε, να εκφράσουμε και τη μεγάλη  σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, που είτε έχει κουραστεί, είτε έχει απογοητευτεί και απέχει από τα κοινά και κανείς δεν μιλά γι’ αυτή, ούτε και ασχολείται για το τι θέλει. Είναι ώρα να αφυπνιστεί και να εκφραστεί. Σε αυτή τη συνθήκη, αποφάσισα να συνεργαστώ με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος», με την οποία στη τετραετία 2019-2023, χτίσαμε ένα αντιπολιτευτικό μέτωπο και καταφέραμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, τόσο για τον τόπο και τους πολίτες της Πελοποννήσου όσο και για μεγάλα, σοβαρά πολιτικά και θεσμικά θέματα. Μια κοινή φωνή, με πάνω από 80% κοινές αποφάσεις και ψηφίσματα. Συντάσσομαι στη κοινή προσπάθεια, για μια καλύτερη Πελοπόννησο για όλους. Κρίσιμες προτεραιότητες και πεδία άμεσης επέμβασης, για μένα και εμάς, αποτελούν η προστασία του Περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και τα ζητήματα που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας και της Διαχείρισης Καταστροφών, η Διαχείριση των Υδάτινων πόρων, η Βιώσιμη Ανάπτυξη, η Ψηφιακή Μετάβαση, η στοχευμένη και εκτεταμένη ενεργοποίηση των Ενεργειακών Κοινοτήτων, η προστασία των Ευάλωτων ομάδων, η Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και του Πρωτογενούς Τομέα, η οικονομική Ανάπτυξη/Μεγέθυνση και  η ανάδειξη της Πελοποννήσου ως Τουριστικού προορισμού διατηρώντας τα ταυτοτικά της χαρακτηριστικά αναλλοίωτα».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Έλενας Παπαθανασίου στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Σε σχετική του δήλωση αναφέρει ο κ. Τατούλης:

Καλωσορίζουμε την Έλενα Παπαθανασίου στο ψηφοδέλτιο της «Νέας Πελοποννήσου» στην Π.Ε Αργολίδας. Η Έλενα είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου με Πτυχιακή εργασία με άριστα που αφορά στο φαινόμενο της Δημοκρατίας και της Αντιπροσώπευσης. Το μεταπτυχιακό της ήταν στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Η Έλενα έχει εργαστεί σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα του Πορτοχελίου ως υπεύθυνη εστιατορίου του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, σε αλυσίδες σουπερμάρκετ, στην εταιρεία Κωτσόβολος, στο κατάστημα του αεροδρομίου για προώθηση προϊόντων της εταιρείας Dell. Έχει ακόμα απασχοληθεί σε Ινστιτούτο έρευνας κοιτασμάτων και αερίου. Έχει ακόμα παρακολουθήσει σεμινάρια γεωπολιτικής αλλά και σεμινάρια στον τομέα της εγκληματολογίας, με ειδική ενασχόληση με τον τομέα του εγκληματικού φαινομένου στην κοινωνία επιπλέον ότι αφορά σε ειδικές περιπτώσεις εγκληματικών προφίλ, τόπου εγκλημάτων και ανακριτικών τεχνικών. Με το ενδιαφέρον της για τα κοινά η Έλενα θα προσφέρει πολλά στη «Νέα Πελοπόννησο».

Η κα Παπαθανασίου σημείωσε:

Αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση του Πέτρου Τατούλη να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο της «Νέας Πελοποννήσου» στην Π.Ε Αργολίδας. Υπηρετώντας την επιστήμη μου, -που εν πρώτοις και σε προπτυχιακό επίπεδο είναι η Πολιτική, εν δευτέροις σε μεταπτυχιακό επίπεδο, οι Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σπουδές- με τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι εγώ ως ορθό, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αποφάσισα να συμμετάσχω στις Περιφερειακές Εκλογές, με την Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» πλάι στον Πέτρο Τατούλη. Είμαι εδώ λοιπόν αφενός, υπερασπιζόμενη την επιστήμη μου και τις φωνές που αποζητούν να αποχρωματίσουμε κοινότητες, δήμους, περιφέρειες και να χρωματίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, όπως το απαιτεί και η βαριά πολιτιστική κληρονομιά της Περιφέρειάς μας. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας ώστε οι ανάγκες των πολιτών σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο να ακουστούν όσο επιβάλλεται ώστε να αποκτήσουν ισχύ, αλλά είμαι αισιόδοξη. Είμαι ακόμα εδώ και ως μητέρα ενός αγοριού τεσσάρων ετών με όλες τις ανησυχίες που γνωρίζει η κάθε μία γυναίκα, η οποία βιώνει τη μητρότητα. Καλή επιτυχία σε όλους!».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Πελοπόννησος Μπροστά»: 6 υποψήφιους στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ανακοίνωσε ο Δημήτρης Πτωχός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και επίσημα «ερυθρόλευκος» ο Έσε

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφερειακό Συμβούλιο: Αντιπαράθεση για την συμπόρευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Για «απειλές» και «παζάρια» μιλούν οι αντιπολιτεύσεις

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των αντιπολιτεύσεων ξέσπασε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του επικεφαλής της παράταξης του

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη – Για «σπουδαία νέα» κάνει λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε η καταχώριση στο Κτηματολόγιο

Δείτε επίσης