Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Μεσσηνίας: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η έναρξη της νέας χρονιάς

11 Σεπτεμβρίου 2023

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και στη Μεσσηνία, καθώς οι μαθητές επέστρεψαν σήμερα (11/9) και πάλι στα θρανία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης του Νομού η πρώτη ημέρα κύλισε χωρίς να αντιμετωπιστούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Πάντως, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναμένεται να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και υποδομές, προκειμένου, αν και εφόσον χρειαστεί, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις.

Δήμος Καλαμάτας

Στις εγκαταστάσεις των σχολείων της Καλαμάτας αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, υποδέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς δίχως προβλήματα, με τις εγκαταστάσεις να είναι συντηρημένες και περιποιημένες. Επίσης, μέσω των Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών έχουν υπάρξει οι απαραίτητες προμήθειες σε υλικά και μέσα, σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολείων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, αναφερόμενος στην νέα σχολική χρονιά ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε:

«Εύχομαι σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς η νέα σχολική χρονιά να είναι καλή, δημιουργική, γεμάτη υγεία, γνώσεις και επιτυχίες.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος καταβάλαμε ως Δήμος Καλαμάτας κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση και διάθεση σημαντικών ιδίων πόρων για τη συντήρηση και την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών μας, με στόχο ένα ασφαλές, υγιές και φιλικό, προς μαθητές και εκπαιδευτικούς, σχολικό περιβάλλον.

Καλή σχολική χρονιά!».

Διάβασε επίσης:

Επαναλειτουργεί το Δημοτικό Αναγνωστήριο του Δήμου Καλαμάτας: Χώρος παραμονής και μελέτης για τους μαθητές γυμνασίου – λυκείου με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βόλος: Συνεχίζεται η έλλειψη πόσιμου νερού – Αγώνας για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο Πήλιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αίθριος ο καιρός στην Καλαμάτα την Τρίτη – Έως τους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Δείτε επίσης