Στη δημοσιότητα νέα μέτρηση για την περιφέρεια Πελοποννήσου: Προβάδισμα Πτωχού και μεγαλύτερη δυναμική Τατούλη δείχνει μέτρηση της DATA RC – Στο όριο του στατιστικού λάθους τα ευρήματα

Μια ακόμα δημοσκόπηση για την περιφέρεια Πελοποννήσου είδε την Τρίτη (26/9) το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για μέτρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 14 έως 18 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 707 ψηφοφόρων.

Προβάδισμα του Δημήτρη Πτωχού και της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» δείχνει δημοσκόπηση  που έγινε από την «DATA RC» και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου την πρώτη Κυριακή ο κ. Πτωχός εμφανίζεται να καταγράφει προβάδισμα 3,4%, έναντι του κ. Τατούλη, ενώ στον δεύτερο γύρο το προβάδισμα αγγίζει το 4,3%.

Όπως σημειώνεται στην ίδια έρευνα, το όριο σφάλματος φτάνει στο 3,7%, κάτι που σημαίνει ότι και αυτή η μέτρηση επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για μια αναμέτρηση, της οποίας το αποτέλεσμα παραμένει ανοιχτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία είχε πραγματοποιήσει δημοσκόπηση για την περιφέρεια Πελοποννήσου και το χρονικό διάστημα από 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.

Από τη σύγκριση των δύο δημοσκοπήσεων προκύπτει άνοδος των ποσοστών και των δύο υποψήφιων, ωστόσο, μεγαλύτερη δυναμική καταγράφει ο Πέτρος Τατούλης.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου του πρώτο γύρου ο Δ. Πτωχός κερδίζει 3,6%, ενώ ο Π. Τατούλης 3,9%. Αντίστοιχα στην πρόθεση ψήφου του δεύτερου γύρου ο κ. Πτωχός κερδίζει 5,5%, ενώ ο Π. Τατούλης 5,7%.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της DATA RC για τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο:

Διάβασε επίσης:

Στη δημοσιότητα νέα δημοσκόπηση για την περιφέρεια Πελοποννήσου: Προβάδισμα του Πέτρου Τατούλη έναντι του Δημήτρη Πτωχού καταγράφει μέτρηση της «Good Affairs»

Η ταυτότητα της έρευνας

ΕΤΑΙΡΕΙΑ:DATA R.C. [Α.Μ. ΕΠΙΧ. ΔΗΜΟΣΚΠ.-ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Ε.Σ.Ρ.2, Α.Μ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ Αρχής προστ. Ατομ. Δεδ. Ν 472/1997:817].
ΑΝΑΘΕΣΗ:Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και του ειδησεογραφικού portal www.pelop.gr.
ΣΚΟΠΟΣ:Η διερεύνηση της εκλογικής συμπεριφοράς των ψηφοφόρων κατοίκων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ/ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ:Έρευνα κοινής γνώμης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ποσοτική έρευνα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με χρήση ημι- δομημένου ερωτηματολογίου, στα νοικοκυριά των ερωτώμενων, χωρίς χρήση κάλπης.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ – ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ:Αντιπροσωπευτικό δείγμα 707 ψηφοφόρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανδρών και γυναικών 17 ετών και άνω. Πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία με στρώματα τις Περιφερειακές Ενότητες και χρήση quota στο φύλο και την ηλικία.
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:14/9 έως 18/09/2023. Η συλλογή των δεδομένων πραγματοποιήθηκε πρωινές και απογευματινές ώρες από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας μέσω συστήματος CATI.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:Πραγματοποιήθηκε στάθμιση με βάση το φύλο και την ηλικία.Διάστημα εμπιστοσύνης 95% – Δειγματοληπτικό σφάλμα :± 3,7%
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ:Μέση διάρκεια ερωτηματολογίου 10 λεπτά.
ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:H DATA RC είναι μέλος του ο ΣΕΔΕΑ και μέτοχος της Ελεγκτικής Εταιρείας Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Κοινής Γνώμης.

Ολόκληρη η έρευνα εδώ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Σουηδός Αλ Χακίμ διαιτητής στο Ολυμπιακός-Αρης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το βράδυ της Τρίτης τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Νέας Πελοποννήσου» στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη – Για «σπουδαία νέα» κάνει λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε η καταχώριση στο Κτηματολόγιο

«Ναι» του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στην ίδρυση ιδιωτικής Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας – «Όχι» από την παράταξη του ΚΚΕ

Με τις θετικές ψήφους της συμπολίτευσης και της μείζονος μειοψηφίας το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε το σχέδιο, αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικής

Δείτε επίσης