Κακοκαιρία στη Μεσσηνία: Ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια της Τριφυλίας – Καταιγίδα στην Καλαμάτα – Η πρόγνωση του καιρού της Τετάρτης

18 Οκτωβρίου 2023

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη Μεσσηνία την Τρίτη, δεδομένου ότι σε αρκετές περιοχές καταγράφηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά και χαλαζοπτώσεις.

Τα πρώτα έντονα φαινόμενα εμφανίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων του δήμου Τριφυλίας, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες της περιοχής.

Εικόνες από ελαιοπερίβολα μετά την κακοκαιρία:

Καταιγίδα στην Καλαμάτα

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα και στην Καλαμάτα. Η καταιγίδα συνοδεύονταν από ισχυρές ριπές ανέμων, αλλά και κεραυνούς.

Εικόνες από το κέντρο της Καλαμάτας τα ξημερώματα της Τετάρτης:

Ο καιρός την Τετάρτη στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας την Τετάρτη 18/10/2023 προβλέπεται άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχής, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ (Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/).

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εξελίσσεται το αντιπλημμυρικό έργο: Προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στον περιμετρικό της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για τις εξελίξεις στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών: To ελαιόλαδο κρατά «ζωντανές» τις εξαγωγές – «Καμπανάκι» για την άνοδο της τιμής

Η αύξηση του πλεονάσματος του ελαιολάδου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επανεμφάνιση πλεονάσματος στο συνολικό εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων. Η άνοδος της τιμής μπορεί

Δείτε επίσης