Αντιπαράθεση με φόντο επιστολή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας: Οι σκληροί χαρακτηρισμοί Χρυσόστομου, οι αιχμές Τζαμουράνη για Κοσμόπουλο και η παρέμβαση Βασιλόπουλου

Κόντρα μεταξύ των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας προκάλεσε επιστολή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, η οποία είχε αποδέκτη τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κοσμόπουλο, και τον πρόεδρο του Δ.Σ., Δημήτρη Πολίτη.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος τη Δευτέρα (11/12), όταν ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, γνωστοποίησε την ύπαρξη επιστολής του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, που αναφέρεται στον Δημοτικό Σύμβουλο, Δημήτρη Φαββατά.

Η επιστολή (ακολουθεί ολόκληρη) σχετίζεται με ζητήματα που ο κ. Φαββατάς είχε θέσει σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία αφορούν το Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας», και εστάλη στον επικεφαλής της παράταξή του, Βασίλη Κοσμόπουλο, τον Ιανουάριο του 2023, ενώ κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο του Συμβουλίου, Δημήτρη Πολίτη.

Στην επιστολή ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εμφανίζεται να χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Φαββατά, καταλογίζοντάς του συμπεριφορά που «απάδει προς την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου». «Απαξιώ να απαντήσω και να ασχοληθώ με τη λάσπη “η οποία προσιδιάζει μόνο στα γουρούνια”!!!», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Η παρέμβαση Τζαμουράνη

«Δεν συνάδει με την ιδιότητα, τον πνευματικό ρόλο και το κύρος του συντάκτη της», σημείωσε ο Βασίλης Τζαμουράνης, αναφερόμενος στην πιο πάνω φράση της επιστολής του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, θέτοντας το ζήτημα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, ο κ. Τζαμουράνης εγκάλεσε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για το γεγονός ότι δεν γνωστοποίησε στο Σώμα την επιστολή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές και κατά του κ. Κοσμόπουλου, ο οποίος ήταν ο αποδέκτης της επιστολής και ούτε εκείνος τη δημοσιοποίησε. «Μπορεί να είχαμε αποφύγει τις δικαστικές εξελίξεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαμουράνης.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα, όπως είναι φυσικό τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και από τον κ. Φαββατά (ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτησή του).

Η απάντηση Βασιλόπουλου

Η επιστολή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και το ζήτημα που τέθηκε προκάλεσαν παρεμβάσεις Δημοτικών Συμβούλων και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Οι μεν υποστήριξαν ότι το ζήτημα αφορά διένεξη που έχει προσωπικά χαρακτηριστικά και άρα δεν χρειάζεται το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει θέση, όπως ζήτησε ο κ. Φαββατάς, ενώ οι των αντιπολιτεύσεων ζήτησαν να υπάρξει καταδίκη, κυρίως των απαξιωτικών εκφράσεων, τονίζοντας ότι στρέφονται κατά αιρετού, που έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα την απόψή του.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να μπει στην ουσία της δικαστικής διένεξης.

«Δεν συμφωνώ με καμία υβριστική συμπεριφορά», σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος και προσέθεσε, ωστόσο, ότι «όλα έχουν ένα όριο».

«Κανείς», προσέθεσε ο κ. Βασιλόπουλος «δεν έχει το δικαίωμα να κατηγορεί και να αποκαλεί τον μητροπολίτη ανάλγητο και αλαζόνα. Δεν προέκυψε ξαφνικά η επιστολή, υπήρξε επίθεση του Φαββατά στον μητροπολίτη».

Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Φαββατά, ανέφερε ότι «δεν είναι ποτέ αργά για μια συγνώμη» και δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας:

Η τοποθέτηση του Δ. Φαββατά στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας:

Κεντρική φωτογραφία: Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πέθανε η 19χρονη που παρασύρθηκε από όχημα της ΕΛΑΣ στην Ξάνθη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αίθριος ο καιρός στην Καλαμάτα την Τετάρτη – Έως τους 20 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφερειακό Συμβούλιο: Αντιπαράθεση για την συμπόρευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Για «απειλές» και «παζάρια» μιλούν οι αντιπολιτεύσεις

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των αντιπολιτεύσεων ξέσπασε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του επικεφαλής της παράταξης του

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη – Για «σπουδαία νέα» κάνει λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε η καταχώριση στο Κτηματολόγιο

Δείτε επίσης