Χρυσόστομος για ομόφυλα ζευγάρια: «Προβάλλεται ένα νέο μοντέλο οικογένειας για το οποίο ακόμα δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι συνέπειές του»

16 Ιανουαρίου 2024

Στην πρωινή εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του τηλεοπτικού σταθ­μού ΣΚΑΪ, φιλοξενήθηκε την Τρίτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Ο κ. Χρυσόστομος, με αφορμή το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών, επανέλαβε την άποψη της Εκκλησίας, η οποία δεν αποδέχεται οποιαδήποτε μορφή πο­λι­τι­κού γάμου, ενώ ξεκαθάρισε ότι τέτοιοι γάμοι δεν μπορούν να αποκτήσουν δικαιώματα υιοθεσίας και τεκνοθεσίας.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σημείωσε ότι «το πρόβλημα είναι ότι προβάλλεται ένα νέο μοντέλο κοινωνίας και οικογένειας» και προσέθεσε ότι «καταβάλλεται μια προσπάθεια θεσμικής νομοθέτησης, νομιμοποίησης δηλαδή ενός τέτοιου μοντέλου, για το οποίο ακόμα δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι συνέπειές του».

Σε σχέση με το μυστήριο του βαπτίσματος ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι «κανένας δεν μπορεί να αποκλειστεί». «Το θέμα για την Εκκλησία δεν είναι να εκδικηθεί, το θέμα για την Εκκλησία είναι ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί μια τέτοια μορφή σχέσεως», τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Απάντηση σε Κασσελάκη

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του Προέ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασελάκη, περί διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας, ο κ. Χρυσόστομος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός:

«Ο κ. Κασσελάκης να μην είναι τόσο προπετής, διότι δεν γνωρίζει ότι αυτή η συμφωνία, του κ. Τσίπρα, έχει ακυρωθεί από την Ιεραρχία, το 2018 και το 2019, και η ρύθμιση περί της μισθοδοσίας του κλήρου έχει πλέον ρυθμιστεί νομοθετικά από τον νόμο Κεραμέως. Ο κ. Κασσελάκης να προσέχει τι λέει, να μην εκτίθεται ο ίδιος και θα έλεγα ο κ. Φάμελλος, ο οποίος είναι ένας έμπειρος πολιτικός, να τον συμβουλεύσει να είναι πιο προσεκτικός σε θέματα θεσμικά», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διευκρινήσεις Μαρινάκη για τις αναφορές στον Σαμαρά : «Αλίμονο αν τον θεωρούσαμε αντίπαλο», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Τσαρούχα, Πιτσίλκας και Συμεωνίδης διευθύνουν το ντέρμπι «αιωνίων»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Δείτε επίσης