Χρυσόστομος: «Όσοι βρίσκονται στο λήθαργο του δικαιωματισμού και της ιδεοληψίας να αφυπνισθούν και να καταλάβουν τα λάθη τα οποία κάνουν»

30 Ιανουαρίου 2024

Παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών τιμήθηκε η μνήμη των Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, αναφερόμενος στην αξία της παιδείας και της γνώσεως, σημείωσε: «Δεν μπορεί η παιδεία και η γνώση να ικανοποιούν απόψεις δικαιωματισμού και ιδεοληψίας. Η παιδεία μεταμορφώνει τον άνθρωπο και τον καθιστά μια προσωπικότητα ψυχοσωματικά ολοκληρωμένη και τον θέτει στο στίβο της ζωής χρήσιμο για την κοινωνία και τους συνανθρώπους του». Μάλιστα, ο κ. Χρυσόστομος κάλεσε όλους όσους «βρίσκονται στο λήθαργο του δικαιωματισμού και της ιδεοληψίας να αφυπνισθούν και να καταλάβουν τα λάθη τα οποία κάνουν, διότι θα οδηγήσουν σε διάσπαση την κοινωνία και θα διαταράξουν την κοινωνική συνοχή».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εορτασμός της Υπαπαντής: Η Καλαμάτα υποδέχεται τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας – Τιμητική διάκριση στον εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αταμάν: «Xωρίς Σλούκα, θα προσπαθήσει ο Βιλντόσα με Αρμάνι»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Δείτε επίσης