Στα άκρα για τη μαρίνα της Καλαμάτας: Διοικητική αποβολή ή έξωση επιλέγει ο Δήμος – «Βαριά» ονόματα για την επόμενη ημέρα

Τις προθέσεις του για το μέλλον της μαρίνας της Καλαμάτας έδειξε ο δήμαρχος της πόλης, Θανάσης Βασιλόπουλος, με τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (4/4).

Συγκεκριμένα, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του Βασίλη Τζαμουράνη, Σπύρος Χανδρινός, έθεσε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Συμβουλίου και πάλι το ζήτημα της μαρίνας της Καλαμάτας, καθώς ζήτησε από τη δημοτική αρχή απαντήσεις για τη διαδικασία, που αφορά την παραλαβή της υποδομής.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Σπύρος Χανδρινός

Απαντώντας στον κ. Χανδρινό ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι ο Δήμος ζητά τη μαρίνα, αλλά ακόμα δεν του έχει παραδοθεί, καθώς, όπως είπε «παίζεται ένα παιχνίδι με το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής».

Προκειμένου να λυθεί το ζήτημα ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν δύο τρόποι, η διοικητική αποβολή και η αγωγή έξωσης.

«Προσανατολιζόμαστε σε ένα από τα δύο και το επόμενο διάστημα θα ενημερωθείτε γιατί θα τρέξουν οι διαδικασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος, δείχνοντας ότι ο δήμος Καλαμάτας είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει τις διαδικασίες, προκειμένου η μαρίνα να περάσει στα χέρια του.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της μαρίνας της Καλαμάτας τέθηκε από το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο με έγγραφό του έχει ενημερώσει ότι «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ή έγκρισης λειτουργίας για τον τουριστικό λιμένα – μαρίνα Καλαμάτας, διότι η υποβληθείσα αίτηση (σσ του τωρινού εκμισθωτή) δεν συνοδεύεται από τα κατά νόμο αναγκαία στοιχεία για την έκδοση άδειας λειτουργίας της μαρίνας Καλαμάτας».

Το έγγραφο έχει συνταχθεί στο τέλος του 2022 και στον δήμο Καλαμάτας κοινοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2023.

Επόμενη μέρα

Εκτός από τις διαδικασία που θα εξελιχθεί, σχετικά με παράδοση της μαρίνας στον δήμο Καλαμάτας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το μέλλον της υποδομής.

Ο κ. Βασιλόπουλος αναφερόμενος σε αυτό το ζήτημα ήταν ξεκάθαρος, καθώς τόνισε ότι ο δήμος Καλαμάτας θέλει μια «άλλη», μια «διαφορετική» μαρίνα. «Θα τρέξουμε τις διαδικασίες», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, δείχνοντας ότι το ζήτημα του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της υποδομής είναι στα άμεσα σχέδια του Δήμου.

Επιχειρηματικό ενδιαφέρον

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την κουβέντα που εξελίσσεται στο εσωτερικό του δήμου Καλαμάτας, σχετικά με το ζήτημα της μαρίνας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι πληροφορίες, αναφορικά με τα επιχειρηματικά σχήματα που «βλέπουν» με ενδιαφέρον την υποδομή.

Οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και Καλτσίδη, καθώς και ο Δ. Μελισσανίδης είναι τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ είναι βέβαιο ότι ενδιαφέρον για τη μαρίνα θα δείξουν και επιχειρηματικά σχήματα που ειδικεύονται στην διαχείριση τέτοιων υποδομών.

φωτογραφία: Νίκος Τσιακαλάκης

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Μαρινάκης: Αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους δεν αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της αστυνομίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Euroleague: Προκρίθηκαν στα playoffs Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη – Για «σπουδαία νέα» κάνει λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε η καταχώριση στο Κτηματολόγιο

«Ναι» του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στην ίδρυση ιδιωτικής Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας – «Όχι» από την παράταξη του ΚΚΕ

Με τις θετικές ψήφους της συμπολίτευσης και της μείζονος μειοψηφίας το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε το σχέδιο, αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικής

Δείτε επίσης