Στο Δημοτικό Συμβούλιο η ανάρτηση της Συμπαραστάτριας του Δημότη σχετικά με τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους – Εξηγήσεις ζητάει ο δήμαρχος Καλαμάτας

Αντιπαράθεση προκαλούν οι απόψεις της Συμπαραστάτριας του Δημότη, σχετικά με τη γυναικοκτονία που συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα, τις οποίες εξέφρασε μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη (3/4) τέθηκε το ζήτημα της ανάρτησης της Συμπαραστάτριας του Δημότη, σχετικά με τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους.

Το ζήτημα το έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σπύρος Χανδρινός, ο οποίος ζήτησε από τη δημοτική αρχή να απαντήσει αν συμφωνεί με τις απόψεις που εξέφρασε στην ανάρτησή της η Συμπαραστάτρια.

«Το συγκεκριμένο άτομο δεν εκφράζει μια προσωπική άποψη, αλλά έχει θεσμικό ρόλο, που του δώσατε εσείς (σσ η δημοτική αρχή). Συμμερίζεται η δημοτική αρχή απόψεις που εκφράστηκαν;», ρώτησε ο κ. Χανδρινός.

Ένταση

Η τοποθέτηση και τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Χανδρινός προκάλεσαν αρχικά την αντίδραση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αναστάσιου Ηλιόπουλου, ο οποίος έσπευσε, διακόπτοντας τον κ. Χανδρινό, να διευκρινίσει ότι η Συμπαραστάτρια του Δημότη «εκφράζει προσωπικές απόψεις και όχι απόψεις του δήμου» και στη συνέχεια του αντιδημάρχου, Γ. Φάββα, ο οποίος σημείωσε: «Η ανάπτυξη του θέματος που κάνει αυτή τη στιγμή ο κ. Χανδρινός δεν έχει σχέση με τα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αποτελούν μομφή κατά ενός προσώπου, το οποίο μάλιστα δεν είναι παρών και καλούμαστε εμείς να απαντήσουμε σε ένα προσωπικό ζήτημα, επί της έκφρασης μιας προσωπικής άποψης. Θεωρώ ότι αυτό είναι εκτός της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου».

Οι παρεμβάσεις του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του αντιδημάρχου προκάλεσαν την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη, ο οποίος σε αυστηρό ύφος κάλεσε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εγγυηθεί τη διαδικασία.

«Κάθε Δημοτικός Σύμβουλος μπορεί να αναδείξει οποιοδήποτε θέμα νομίζει. Δεν είναι εκτός θέματος. Είναι ένα πάρα πολύ επίκαιρο ζήτημα, αφορά ένα πρόσωπο το οποίο έχει θεσμικό ρόλο στον Δήμο. Εγώ δεν περιμένω ούτε ο δήμαρχος, ούτε κανείς από τη συμπολίτευση, ν’ αναλάβει την ευθύνη, να απαντήσει γι’ αυτό το ζήτημα. Αν κρίνει ότι θέλει να το σχολιάσει, να ακούσουμε το σχόλιο του. Όμως, το να απαγορεύσουμε σε Δημοτικό Σύμβουλο ν’ αναφερθεί σε ένα ζήτημα, το οποίο έχει πάρει μια διάσταση, νομίζω ότι είναι λάθος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαμουράνης.

Βασιλόπουλος: «Πρέπει να είναι προσεκτική στις εκφράσεις της»

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ακολούθως ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο δήμαρχος Καλαμάτας ζήτησε από τον κ. Χανδρινό να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανάρτηση της Συμπαραστάτριας του Δημότη και προσέθεσε ότι ο ίδιος δεν την έχει διαβάσει.

Ο κ. Βασιλόπουλος προσέθεσε: «Προφανώς είναι ένα πρόσωπο που έχει εκλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, προφανώς δεν μπορεί να παίρνει όποια θέση θέλει. Πρέπει να είναι προσεκτική στις εκφράσεις της, γιατί εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο, που την ψήφισε για να μπορέσει να έχει μια θέση».

Εξηγήσεις

Σημειώνεται ότι το ζήτημα απασχόλησε τα του δήμου και την επόμενη ημέρα του Δημοτικού Συμβουλίου (Πέμπτη), ιδίως μετά την αποπομπή του Μανώλη Σφακιανάκη από τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, για δηλώσεις του πρώτου, σχετικά με τη γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων.

Το κλίμα για τη Συμπαραστάτρια του Δημότη, σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress, είναι βαρύ στην παράταξη της δημοτικής αρχής, δεδομένου ότι δημιουργήθηκαν αρνητικές εντυπώσεις από την εν λόγω ανάρτηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τίς ιδίες πληροφορίες, η Συμπαραστάτρια του Δημότη θα κληθεί για εξηγήσεις από τον δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι αμφιλεγόμενες δηλώσεις ανθρώπων που έχουν θεσμικό ρόλο στον Δήμο, εγείρουν πολιτικά ζητήματα, ιδίως όταν πρόκειται για τραγικά περιστατικά, που συγκλονίζουν ολόκληρη τη χώρα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Euroleague: Προκρίθηκαν στα playoffs Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει πλήθος κλοπών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη – Για «σπουδαία νέα» κάνει λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε η καταχώριση στο Κτηματολόγιο

«Ναι» του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στην ίδρυση ιδιωτικής Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας – «Όχι» από την παράταξη του ΚΚΕ

Με τις θετικές ψήφους της συμπολίτευσης και της μείζονος μειοψηφίας το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε το σχέδιο, αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικής

Δείτε επίσης