Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

5 Απριλίου 2024

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές.

Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση ότι ο κ. Μουρούτης θα είναι υποψήφιος με το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο, από πολλούς ερμηνεύθηκε ως μία κίνηση που είχε ως στόχο τη συσπείρωση της «σαμαρικής» βάσης του κυβερνώντος κόμματος, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Εξάλλου, ο Γιώργος Μουρούτης υπήρξε διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν πρωθυπουργός, και πολύ στενός του συνεργάτης.

Στην ανακοίνωση της Πειραιώς, μάλιστα, αναφερόταν ότι «ο Γιώργος Μουρούτης την περίοδο 2012-2015 διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την περίοδο 2009-2012 διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ».

«Δεν έχει σχέση με τον Σαμαρά, είναι επιλογή Μητσοτάκη»

Ωστόσο, κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν πως η υποψηφιότητα του κ. Μουρούτη «δεν έχει σχέση με τον Σαμαρά, είναι επιλογή Μητσοτάκη».

Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, πως η δημοσιοποίηση της υποψηφιότητας Μουρούτη λίγες ώρες πριν το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εξελήφθη ως ένα μήνυμα ενότητας από το Μαξίμου, λόγω και της φθοράς που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, αλλά και της ψυχρότητας με το «στρατόπεδο» Σαμαρά μετά την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στην πραγματικότητα, όμως, το συγκρουσιακό κλίμα παραμένει, με τους «Σαμαρικούς» να επιμένουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απομακρύνει το κόμμα από τις παραδοσιακές του αξίες και την ιστορική του βάση της «πατριωτικής» Δεξιάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και ο Κώστας Καραμανλής θα παραστούν στο συνέδριο της ΝΔ, αλλά δεν θα μιλήσουν, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το μήνυμα που επιθυμούν να στείλουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεδομένου ότι η «γαλάζια» παράταξη γιορτάζει τα 50 της χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, συναντήθηκε με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για την παρουσία τους στο συνέδριο, και έλαβε και από τους δύο πρώην προέδρους της Νέας Δημοκρατίας την ίδια απάντηση: Θα παραστούν, αλλά δεν θα μιλήσουν…

Πηγή: in.gr

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ελεύθερος ο 13χρονος που κατηγορείται ότι διακίνησε ακατάλληλα βίντεο και φωτογραφίες συνομήλικής του

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανεβαίνουν οι τόνοι στον δήμο Καλαμάτας: Βέλη Τζαμουράνη εναντίον της δημοτικής αρχής για τη μαρίνα της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Συνέδριο για τη γεωργία στην Καλαμάτα: Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία Σαμαρά – «Πρώτη» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Μεσσηνία

Επίτιμος ομιλητής συνεδρίου με θέμα τα αγροτικά ζητήματα, το οποίο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Χορού, ο πρώην Πρωθυπουργός. Κεντρικός εισηγητής ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

Υποσχέσεις Μαντά για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – «Διασφαλίσεις» ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου

Την ανάγκη να διατηρηθεί η σημερινή τοπική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας «και να δοθούν οι απαραίτητες διασφαλίσεις για αυτό», υπογράμμισε ο

Δείτε επίσης