Καλαμάτα: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην οδό Λακωνικής – Συνάντηση με αυτοαπασχολούμενους και κατοίκους

10 Απριλίου 2024

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε την Τρίτη στην οδό Λακωνικής, συνομιλώντας με αυτοαπασχολούμενος και κατοίκους της περιοχής.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν η Καραθανάση Δανάη, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματά της έχουν καταρτίσει το “κυβερνητικό πρόγραμμα” που θα υλοποιήσουν από κοινού τα επόμενα χρόνια και στη χώρα μας. Ο τίτλος του είναι: “Νέο Δημοσιονομικό Πλαίσιο”.

Προετοιμάζονται για νέα σκληρά μέτρα, που σωρεύονται στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Παραπέρα καθήλωση των μισθών, ένταση της φοροαφαίμαξης των λαϊκών νοικοκυριών με “πράσινα” χαράτσια, ένταση των πλειστηριασμών και των απειλών για τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων.

Επαναφέρουν το ζήτημα “διεύρυνσης της φορολογικής βάσης”, όπως ακριβώς και πριν μερικούς μήνες, όταν «θέρισαν» τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.

Την στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά “έχουν χάσει την μπάλα” με την ακρίβεια, αυτοί πανηγυρίζουν για την κερδοφορία των τραπεζών.

Ενώ η συναίνεση όλων των κομμάτων της “συμπολιτευόμενης” αντιπολίτευσης είναι χαρακτηριστική.

Ο Κασσελάκης διαβεβαιώνει ότι δεν αμφισβητεί ούτε στα λόγια τα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφώνησε η ΝΔ και ο Ανδρουλάκης διεκδικεί ρόλο θεματοφύλακα της ευρωπαϊκής «κανονικότητας», που υποβάλλει τον λαό σε θυσίες δίχως τέλος.

Η μεγάλη εικόνα σήμερα έχει την εξής αντίθεση: ανάμεσα σε όσα βιώνει ο λαός και σε όσα απολαμβάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Για αυτό και το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών είναι: Ψήφος ανοχής στην πολιτική που τσακίζει τον λαό και είναι αδιαπραγμάτευτη για τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση, στο όνομα της «οικονομικής σταθερότητας» και της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων;

Ή ενίσχυση του ΚΚΕ, για να γίνουν θαρρετά βήματα ενίσχυσης του ρεύματος που αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική, να συναντηθούν ακόμα περισσότεροι με την ανατρεπτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, να σταλεί μήνυμα αγωνιστικής αντεπίθεσης σε Ελλάδα και ΕΕ;».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γ. Παπανδρέου: Καθοριστικές για το μέλλον της ΕΕ και συνακόλουθα της Ελλάδας και της Κύπρου οι ευρωεκλογές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λέμβος με μετανάστες προσάραξε σε βραχώδη ακτή στα Καρδάμυλα Χίου – Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για ανάσυρση τριών πτωμάτων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας: Οι ελλείψεις σε προσωπικό και η εντατικοποίηση της εργασίας διαμορφώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία του λαού

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ευρωβουλευτή, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην Καλαμάτα: «Να φύγει η χώρα από τα πολεμικά σφαγεία των ιμπεριαλιστών»

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Καλαμάτας πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας (11/3) η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας του ΚΚΕ, ζητώντας να

Δείτε επίσης