Ο καγκελάριος Σολτς προειδοποιεί την Τεχεράνη να μην πραγματοποιήσει νέα επίθεση και την ισραηλινή κυβέρνηση να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης

15 Απριλίου 2024

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε σήμερα το Ιράν να μην πραγματοποιήσει νέα επίθεση στο Ισραήλ αλλά σημείωσε ότι και η ισραηλινή κυβέρνηση θα πρέπει να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

«Ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ πέτυχε με τους διεθνείς εταίρους και εκείνους στο έδαφος να αποκρούσει αυτή την επίθεση είναι πραγματικά εντυπωσιακός (…). Είναι μια επιτυχία που ίσως δεν πρέπει να χαθεί, εξ ου και η συμβουλή μας να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση», δήλωσε ο Σολτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μιλώντας από τη Σανγκάη κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στην Κίνα, ο Σολτς αναφέρθηκε στις εμπορικές προστριβές ανάμεσα στην ΕΕ και στην Κίνα και είπε ότι θα πρέπει να υπάρχουν συνθήκες δίκαιου ανταγωνισμού και όχι κίνητρα προστατευτισμού.

Ο Γερμανός καγκελάριος είπε ακόμη ότι θα θέσει το ζήτημα της προμήθειας από την Κίνα αγαθών διπλής χρήσης, τα οποία η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει για στρατιωτικούς σκοπούς για τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

Χθες Κυριακή, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών των χωρών της G7 ο ίδιος είπε ότι, «μπορώ να σας πω ότι η εκτίμησή μας για την κατάσταση ήταν πολύ πανομοιότυπη», είπε ο Σολτς.

«Και η έκκλησή μας είναι πολύ σαφής: το Ιράν πρέπει να σταματήσει αυτή την επιθετικότητα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δ. Κουτσούμπας: Kίνδυνος γενίκευσης του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπορέλ: Η Μέση Ανατολή στο χείλος του γκρεμού – Απαραίτητη η αποκλιμάκωση μεταξύ Ιράν-Ισραήλ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε επίσης