Κυρ. Μητσοτάκης: Η ιπολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαστη στη μείωση της παράνομης μετανάστευσης

19 Απριλίου 2024

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση παράδοσης του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου Λέσβου, μήκους 46,7 χιλιομέτρων.

«Ένα από τα σημαντικά έργα αναβάθμισης περιφερειακού οδικού δικτύου ολοκληρώνεται, παραδίδεται, με αποτέλεσμα να σπάει πια η απομόνωση της Δυτικής Λέσβου, να δημιουργούνται σημαντικές νέες αναπτυξιακές προοπτικές γι΄ αυτόν τον πανέμορφο τόπο. Και βέβαια, να συμβάλλουμε και με αυτόν τον τρόπο στον εθνικό στόχο της μείωσης των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων κατά τουλάχιστον 50% έως το 2030» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της διευκόλυνσης της βίζας λέγοντας ότι ένα αίτημα της περιφέρειας ικανοποιήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο. «Αυτό το οποίο βλέπετε σήμερα και το δεχόμαστε ως κάτι το οποίο είναι περίπου αυτονόητο, χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και το επιτελείο του ώστε να πείσουμε την ευρωπαϊκή επιτροπή ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις του Σένγκεν. Να μπορούμε να χορηγούμε βίζα ουσιαστικά εντός λίγων λεπτών» είπε.

«Είναι η μόνη περίπτωση η μόνη περίπτωση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή που “τρέχει” ένα αντίστοιχο πρόγραμμα. “Τρέχει” εδώ στο Βόρειο Αιγαίο. Ήταν δέσμευσή μου, το κάναμε πράξη» πρόσθεσε.

Για τις μειωμένες μεταναστευτικές ροές ο πρωθυπουργός αφού είπε: «η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες, αν όχι η μόνη χώρα, η οποία έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των προσφυγικών ροών με απτά αποτελέσματα, με σημαντική μείωση των ροών, με μία εξαιρετική δουλειά την οποία κάνει το Λιμενικό μας Σώμα, αλλά και με συνεργασία με τις τουρκικές αρχές» υπογραμμίζοντας ότι η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητα.

«Η μείωση, λοιπόν, των μεταναστευτικών ροών, της παράνομης μετανάστευσης, η αύξηση των νόμιμων επισκέψεων, που είναι η άλλη όψη του νομίσματος, θα έλεγα ότι είναι η απτή απόδειξη ότι η πολιτική αυτή της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει πραγματικά αποτελέσματα τα οποία δίνουν ένα ουσιαστικό οικονομικό “μέρισμα” ανάπτυξης στη Λέσβο αλλά και σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διπλή Ανάπλαση: «Το 2026 θα είναι έτοιμα και τα δύο γήπεδα»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Επίθεση» της Adidas στη Nike για τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλάκιση Νίκου Μιχαλολιάκου: «Δεν ήταν υποχρεωμένοι οι δικαστές να τον αποφυλακίσουν» αναφέρουν οι δικηγόροι των δολοφονηθέντων Αιγυπτίων αλιεργατών

“Η ευθύνη για την αποφυλάκιση, ανήκει στους δικαστές που έλαβαν την απόφαση, παρότι το ισχύον και εφαρμοσθέν νομικό πλαίσιο δεν τους υποχρέωνε”

ΚΚΕ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Μόνο ο λαός με την πάλη του θα νικήσει οριστικά τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

«Η προκλητική απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας για την αποφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου με περιοριστικούς όρους αποτελεί προσβολή για τα θύματα

Δείτε επίσης