Μπόμπολας και Περιστέρης αλλάζουν ισορροπίες και δεδομένα στην Πελοπόννησο

7 Μαρτίου 2018

Η εμπλοκή των εταιρειών “ΗΛΕΚΤΩΡ” και “ΤΕΡΝΑ”, συμφερόντων Μπόμπολα και Περιστέρη αντίστοιχα, στη διαχείριση των απορριμμάτων της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου αλλάζουν το status quo της περιοχής. Τα οικονομικά συμφέροντα, οι μιντιακές ανατροπές και οι πολιτικές “ουρές”.

Πλήρη ανατροπή και δημιουργία νέων δεδομένων στο οικονομικό περιβάλλον της Πελοποννήσου δημιουργεί η εμπλοκή δύο εταιρειών – κολοσσών με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας. Ο λόγος για την “ΗΛΕΚΤΩΡ”, συμφερόντων Μπόμπολα, και την ΤΕΡΝΑ, συμφερόντων Περιστέρη, οι οποίες έχουν αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων της Καλαμάτας και της Πελοποννήσου αντίστοιχα.

Νέα δεδομένα

Όπως είναι φυσικό η είσοδος των δύο εταιρειών στη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου δημιουργούν νέα δεδομένα στην τοπική οικονομία, καθώς πρόκειται για εταιρείες που διαχειρίζονται κεφάλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, διαθέτουν εκατοντάδες άτομα προσωπικό και έχουν σημαντική δραστηριότητα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Χώρας.

Τα συμφέροντα

Είναι σαφές ότι η εμφάνιση των δύο εταιρειών στην Πελοπόννησο, όπως γίνεται πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις, δημιουργεί συγκρούσεις, αλλά και νέες συμμαχίες. Μάλιστα, αυτού του τύπου οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στην Πελοπόννησο και αναμένεται να κορυφωθούν το ερχόμενο χρονικό διάστημα με την πλήρη εμπλοκή της ΤΕΡΝΑ στη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες διεργασίες δεν παρουσιάζουν μόνο οικονομικό ενδιαφέρον, καθώς αγγίζουν τις μιντιακές ισορροπίες. Η αναδιάταξη δε του μιντιακού περιβάλλοντος συνοδεύεται πάντοτε από πολιτικές “ουρές”, καθώς η …αλληλεπίδραση των δύο χώρων είναι σε μεγάλο βαθμό δεδομένη.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προσφορά από Total – ExxonMobil και ΕΛΠΕ για τους υδρογονάνθρακες της Πελοποννήσου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπ. Εσωτερικών: Πιο έντονο …άρωμα γυναίκας στις βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Δείτε επίσης