Σκληρή επίθεση Τσώνη σε μέλη της παράταξής του και τον πρόεδρο του ΔΣ

Σκληρές δηλώσεις εναντίον μελών της δημοτικής του ομάδας, της αντιπολίτευσης, αλλά και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και μέλους της παράταξής του, Χρήστου Χριστόπουλου, έκανε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στη Μεσσήνη.  

Όπως σημειώσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, τελικά η πρόταση του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη, σχετικά με την δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στην περιοχή της Μακαρίας, αποσύρθηκε από τον ίδιο, δεδομένου ότι συνάντησε την άρνηση τόσο της αντιπόλίτευσης όσο και μελών της δικής του παράταξης.  

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Τσώνης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξαπέλυσε επίθεση σε όσους αρνήθηκαν “να προσφέρουν βοήθεια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη΄”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.  

Συγκεκριμένα ο κ. Τσώνης σημείωσε: “Θα έπρεπε να αποφασίσουμε αν θα δεχθούμε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή μας έχουν ανάγκη. Εάν ο κάθε δήμος λέει “όχι σε εμένα, στον δίπλα” δεν έχουμε ελπίδα σαν κράτος. Εγώ, αρχικά, επειδή έχω ευαισθησίες και τις ευαισθησίες μου και την ψυχή μου δεν την πουλάω σε κανέναν, μέσα από μια σοβαρή πρόταση επέλεξα να αναλάβουμε ό,τι μας αναλογεί. Έκανα, λοιπόν, την πρόταση να αναλάβουμε αυτό που μας αναλογεί. Να πάνε οι άνθρωποι στη Μακαρία και να αναλάβουν τις ανάλογες δεσμεύσεις και οι υπόλοιποι δήμοι της Μεσσηνίας. Η ομάδα μου δεν το ήθελε αυτό. Βεβαίως τώρα θα πρέπει όλοι να σκεφτούν τι θα γίνει αν αύριο αποφασίσει η κυβέρνηση, μόνη της, να δημιουργήσει καταυλισμό σε άλλη περιοχή του δήμου μας. Είτε αυτή λέγεται Βελίκα, είτε λέγεται Ανδρούσα, είτε λέγεται αεροδρόμιο Τριόδου. Για φανταστείτε αύριο το πρωί να ξυπνήσουμε και να έχουμε μια απόφαση αυτού του είδους. Ήρθαν, λοιπόν, εδώ οι παλικαράδες και φώναζαν ότι θα σταματήσουν την κυβέρνηση κλπ. Αυτοί που σήμερα έλεγαν αυτά, όταν θα δουν άνθρωπο των ΜΑΤ θα είναι οι πρώτοι που θα φύγουν. Να το καταγράψετε αυτό γιατί πιθανόν να συμβεί. Άφησα σήμερα τους πάντες, δημοκρατικά, να αποφασίσουν. Αύριο, λοιπόν, θα ενημερώσω το υπουργείο για τις εξελίξεις και την άρνηση να ψηφιστεί η πρότασή μου. Οι υπεύθυνοι που δεν πέρασε η πρόταση σήμερα, αύριο αν έχουμε μια αρνητική για το δήμο εξέλιξη, να πουν – αν έχουν φιλότιμο- στην κοινωνία της Μεσσήνης ότι είναι οι υπεύθυνοι”.  

“Δεν πουλάω τους ψηφοφόρους μου” 

Σκληραίνοντας ακόμα περισσότερο τη στάση του, έναντι των μελών της δημοτικής του ομάδας που διαφώνησαν με την πρότασή του, ο κ. Τσώνης σημείωσε: “Εγώ σας έχω πει ότι στην παράταξή μου δεν χρησιμοποιώ μαστίγιο. Οι διαδικασίες είναι δημοκρατικές. Αν κάποια στιγμή δεν εξυπηρετώ τα συμφέροντα της ομάδας μου και δεν πάω καλά, με αξιοπρέπεια θα σηκωθώ να φύγω. Εγώ ούτε τον κόσμο μου, ούτε τους ψηφοφόρους μου θα πουλήσω. Εγώ δεν ήρθα εδώ για να πάρω. Αυτό πρέπει και οι δικοί μου και η αντιπολίτευση και όλος ο κόσμος της Μεσσήνης να το καταλάβουν καλά. Ο Τσώνης ήρθε για να δώσει, δεν ήρθε να πάρει από το δήμο”.  

“Ανίκανη αντιπολίτευση”  

Παράλληλα ο δήμαρχος Μεσσήνης εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον της αντιπολίτευσης, ειδικά εναντίον της μείζονος μειοψηφίας: “Οι άνθρωποι δεν έχουν προτάσεις. Έχουν δοκιμαστεί και είναι ανίκανοι. Προσπαθούν τώρα να υπεκφύγουν. Τους είπα να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση. Τους είπα, εγώ κάνω πρόταση. Καλή ή κακή, αυτή είναι. Κάνετε και εσείς πρόταση. Δεν άκουσα τίποτα όμως”.  

Θέμα εμπιστοσύνης στον πρόεδρο του ΔΣ  

Τέλος ο κ. Τσώνης “άδειασε” δημόσια και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και μέλος της δημοτικής του ομάδας, Χρήστο Χριστόπουλο, για τους χειρισμούς του μετά την απόσυρση της προτάσής του. “Θα διαβάσουμε τον κανονισμό, για να δούμε εάν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έκανε καλά τη δουλειά του. Εάν δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά του θα υπάρξει πρόβλημα. Όταν συζητάμε στο δημοτικό συμβούλιο την ώρα που εγώ έχω αποσύρει την πρότασή μου, προφανώς υπάρχει θέμα για τον πρόεδρο. Το συμβούλιο έπρεπε να λήξει με την δική μου τελική τοποθέτηση” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσώνης.  

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν πέρασε η πρόταση για καταυλισμό προσφύγων στη Μεσσήνη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διαψεύδει η Μητρόπολη τις φήμες για διάθεση χώρου για πρόσφυγες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη – Για «σπουδαία νέα» κάνει λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε η καταχώριση στο Κτηματολόγιο

«Ναι» του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στην ίδρυση ιδιωτικής Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας – «Όχι» από την παράταξη του ΚΚΕ

Με τις θετικές ψήφους της συμπολίτευσης και της μείζονος μειοψηφίας το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε το σχέδιο, αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικής

Δείτε επίσης