Καλαμάτα: Πειραματικό σχολείο που μπάζει νερά και δεν έχει πυρασφάλεια!

Στο φως οι ελλείψεις στις υποδομές του …σύγχρονου κτιρίου του 10ου Δημοτικού Σχολείου της Καλαμάτας, το οποίο η κυβέρνηση «βάφτισε» πειραματικό μέσα σε μια νύχτα. Τα «ήξεις αφίξεις» του διευθυντή του Σχολείου και Δημοτικού Συμβούλου Καλαμάτας.

Κατάλογο, με ολόκληρη λίστα απαραίτητων παρεμβάσεων, προκειμένου το 10ο Δημοτικό Σχολείο της Καλαμάτας να μπορέσει να σηκώσει το βάρος της μετατροπής του σε πειραματικό σχολείο, απέστειλε ο διευθυντής του Σχολείου και Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας, Γιάννης Χριστόπουλος, στο δήμο.

Από τη σχετική λίστα των αιτημάτων προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι «τα συστήματα πυρασφάλειας πυρανίχνευσης και συναγερμού είναι εκτός λειτουργίας», ότι υπάρχουν ζητήματα με την στεγανοποίηση της ταράτσας, καθώς παρά τις εργασίες του καλοκαιριού «συνεχίζεται στην οροφή μιας αίθουσας η εισροή υδάτων, με κίνδυνο να πέσει ο σοβάς, ενώ στάζει το στέγαστρο εισόδου».

Επίσης, σύμφωνα με τον διευθυντή του Σχολείου «στο σχολείο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων έχει κατασκευασθεί μια καλαίσθητη πέργκολα η ανάγκη συντήρησης είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας», ενώ υπάρχει «ανάγκη κάλυψης με ειδικό υλικό των μπασκετών και κολόνων βόλεϊ και επιδιόρθωση του τάπητα για την αποφυγή τραυματισμών μαθητών» και «επιδιόρθωσης εξωτερικών φωτιστικών στον προαύλιο χώρο».

Όλα αυτά έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης για μετατροπή του 10ου Δημοτικού Σχολείου σε πειραματικό, καθώς, μέχρι να αποφασιστεί ποια σχολεία θα λειτουργήσουν ως πρότυπα και πειραματικά, ο ίδιος διευθυντής, έλεγε ότι το 10 Δημοτικό Σχολείο είναι «σύγχρονη σχολική μονάδα», η οποία «στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο» (ανακοίνωση 11ης Μαΐου) και ότι «το 10ο Δ.Σ. πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό του ως πειραματικού σχολείου διότι διαθέτει τις σύγχρονες υποδομές και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται» (ανακοίνωση 13ης Απριλίου)!

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα όριά του το Νοσοκομείο Καλαμάτας «Κραυγή αγωνίας» για προσλήψεις

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υποψήφιος ο Κοτσόλης για την θέση του team manager

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο επίκεντρο οι «κίνδυνοι» για τα περιφερειακά πανεπιστήμια από την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ – «Μέριμνα από την πολιτεία» ζητούν ο Νίκας και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και οι επιπτώσεις στα περιφερειακά δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απασχόλησε συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα,

Δείτε επίσης