Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Ευχαριστώ σε Σαμαρά αιχμές για Καμμένο (video)

24 Οκτωβρίου 2016

Τα αποτελέσματα της κινητοποίησης της τοπικής εκκλησίας για την βοήθεια των πλημμυροπαθών της Καλαμάτας παρουσίασε σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε ιδιαίτερα  για το ενδιαφέρον του τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ άφησε αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Χρυσόστομος ο αριθμός των πληγέντων οικογενειών, όπως προέκυψε από την καταγραφή της εκκλησίας, ανέρχεται σε 297 οικογένειες. Από αυτές οι 261 οικογένειες έλαβαν βοήθημα 600 ευρώ για την αποκατάσταση της οικοσκευής τους, ενώ, και οι 297 έλαβαν ιματισμό και ρουχισμό. Παράλληλα υπήρξαν 453 αιτήματα για την χορήγηση κρεβατιών εκ των οποίων τα 256 έχουν ικανοποιηθεί ήδη και εντός των ημερών θα ικανοποιηθούν και τα υπόλοιπα. Ο κ. Χρυσόστομος, επίσης, αναφέρθηκε στις δωρεές που δέχθηκε η εκκλησία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην χορήγηση της βοήθειας. Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η Αρχιεπισκοπή Κύπρου, οι Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης, Δημητριάδος και Πατρών, καθώς και οι εταιρείες cosmos center και  cocomat προσέφεραν είδη ρουχισμού, ιματισμού και στρώματα. Τέλος η Ασημίνα Σπυροπούλου, χήρα του Κ. Καρέλια προσέφερε 100.000 ευρώ, η Ιωάννα Καρέλια του Κων/Νου 100.000 ευρώ, το ίδρυμα “Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια” 30.000 ευρώ, τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία της Καλαμάτας 10.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά για το ενδιαφέρον του ενώ άφησε αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου για το γεγονός ότι, όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, δεν απάντησε στο αίτημα της τοπικής εκκλησίας για βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς.

 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σύλληψη 52χρονου απο άνδρες της ΔΙΑΣ για ναρκωτικά στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απάντηση Π. Καμμένου στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης