Δύο θέσεις “ανοιχτές” στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία

5 Φεβρουαρίου 2017

Ένα βήμα πριν από το “κλείσιμο” του βουλευτικού ψηφοδελτίου της στη Μεσσηνία βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία. Οι τρεις που παραμένουν, οι “νέοι” που για πρώτη φορά εισέρχονται σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο, τα ανοιχτά μέτωπα και η αναζήτηση μιας ακόμα γυναικείας υποψηφιότητας.

Σχεδόν “κλεισμένο” εμφανίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, από πολλές και διαφορετικές πηγές, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία. Όπως αναφέρουν πρόσωπα που διαθέτουν καλή πληροφόρηση από το εσωτερικό της ΝΔ, το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας έχει “κλείσει” κατά τα 5/7. Παραμένουν, δηλαδή, ανοικτές μόνο δύο θέσεις.

Οι “σίγουροι”

Σίγουροι και …αδιαπραγμάτευτοι για το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας είναι ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και θα λάβει την πρώτη βουλευτική έδρα του κόμματος στο Νομό. Ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός, Γιάννης Λαμπρόπουλος καθώς και ο πολιτευτής, Μίλτος Χρυσομάλλης.

Οι “νέοι”

Οι δύο νέες παρουσίες είναι δύο πρόσωπα που δοκιμάζονται για πρώτη φορά σε αυτό το πολιτικό επίπεδο. Ο λόγος για τον γιατρό από το Πεταλίδι, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, και για τη δικηγόρο από την Καλαμάτα, Πιπίνα Κουμάντου.

Τα ανοιχτά μέτωπα

Με δεδομένο ότι 5 από τις 7 θέσεις του ψηφοδελτίου της Μεσσηνίας έχουν οριστικοποιηθεί θα νόμιζε κανείς ότι αυτό που έχει απομείνει είναι ζήτημα τυπικής διαδικασίας. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική.

Για τη μια από τις δύο θέσεις ενδιαφέρεται ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Από το περιβάλλον του, μάλιστα, διαμηνύεται ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μη συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο. “Αυτό το θεωρούμε αυτονόητο” σημειώνουν με νόημα συνεργάτες του κ. Σαμπαζιώτη.

Την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει και το ζήτημα της γεωγραφικής “κατανομής” των υποψηφιοτήτων. Το έλλειμμα ικανού στελέχους από την περιοχή της Τριφυλίας παραμένει και προκαλεί πονοκέφαλο στη ΝΔ. Η περίπτωση του νυν αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και πρώην πολιτευτή, Περικλή Μαντά, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή, έχει συζητηθεί, ωστόσο, δεν φαίνεται να προχωράει ακόμα.

Επιθυμία, επίσης, του κόμματος είναι την έβδομη θέση του ψηφοδελτίου να την πάρει μια γυναίκα υποψήφια. Μια υποψήφια που δεν είναι αναγκαίο να προέρχεται από την “κομματική επετηρίδα”, αλλά που θα εκπέμπει συγκεκριμένα μηνύματα στην κοινωνία της Μεσσηνίας. Τέτοια υποψηφιότητα, πάντως, μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί. 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η “επικοινωνία” το μεγαλύτερο λάθος της διακυβέρνησης Σαμαρά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλ. Χαρίτσης: Κλείσιμο αξιολόγησης μόνο με ανεκτό τρόπο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Υποσχέσεις Μαντά για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – «Διασφαλίσεις» ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου

Την ανάγκη να διατηρηθεί η σημερινή τοπική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας «και να δοθούν οι απαραίτητες διασφαλίσεις για αυτό», υπογράμμισε ο

Προκλητική απάντηση του υπουργείου Υγείας: Kαλύπτονται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας

Επαρκή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων Κορώνης, Λογγά και Χαροκοπιού διαπιστώνει το υπουργείο υγείας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της

Δείτε επίσης