“Σακάτεψε” τις ελιές το χαλάζι: Ζημιά έως και 80% της παραγωγής σε 4 κοινότητες της Μεσσηνίας

18 Ιουλίου 2017

Ζημιά που φτάνει μέχρι και το 80% της ελαιοπαραγωγής διαπίστωσε κλιμάκιο γεωπόνων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, το οποίο έκανε σήμερα αυτοψία σε περιοχές που επλήγησαν από την χθεσινή χαλαζόπτωση.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας σημειώνεται: “Κατά την επίσκεψη κλιμακίου γεωπόνων και του προϊσταμένου της ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας, στις πληγείσες από την χαλαζόπτωση περιοχές των ΤΚ Γλυφάδας, Παπουλίων, Βλαχόπουλου και Μεταμόρφωσης, διαπιστώθηκε ότι σε εκτεταμένες περιοχές των παραπάνω κοινοτήτων υπάρχει σοβαρότατη ζημιά από την χαλαζόπτωση της 17ης Ιουλίου στον ελαιόκαρπο η οποία κλιμακούμενη και κατά περίπτωση προσεγγίζει ποσοστά έως 60-80%.

Επίσης παρατηρήθηκε ζημιά στην ηρτημένη παραγωγή αμπελοειδών στη ζώνη χαλαζόπτωσης. Εδόθησαν στους προέδρους των παραπάνω ΤΚ και σε πληγέντες παραγωγούς εδόθησαν οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό των ελαιοδέντρων και για τις ακολουθούμενες διαδικασίες ενόψει αποζημιώσεων”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τέλος στον Γολγοθά της γραφειοκρατίας: 358.000 ευρώ για 135 πλημμυροπαθείς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Βόμβες” Νικολάκου κατά των αντιπεριφερειαρχών που ζητούν “επαναφορά στο παρελθόν”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τα πρώτα αγροδιατροφικά προϊόντα με πιστοποιητικό για την αντιοξειδωτική δράση τους: Λάδι, ελιές και κορινθιακή σταφίδα στη λίστα

Nέο και ισχυρότερο πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή και μεσογειακή διατροφή, το εμπόριο, την εθνική παραγωγή και οικονομία αποκτούν πλέον τα κύρια ελληνικά αγροτοδιατροφικά

Δείτε επίσης