Δήμος Καλαμάτας: 320.000 ευρώ για αναβάθμιση και συντήρηση σχολικών κτιρίων

Θα ξεπεράσουν τις 320.000 ευρώ οι εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα υλοποιηθούν το αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα που αφορούν την αναβάθμιση, επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων του δήμου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δήμο Καλαμάτας, οι παρεμβάσεις αναβάθμισης, επισκευών και συντήρησης στα σχολεία έχουν ως εξής:

  1. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου με τίτλο: “Συντήρηση και εξοπλισμός αθλητικών εγκαταστάσεων”, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται πλαστικοποίηση με αντιολισθηρό τάπητα του αγωνιστικού χώρου (δαπέδου) δέκα ανοικτών γηπέδων µπάσκετ, περιλαμβανομένης της γραμμογράφησης και βαφής. Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι ύψους 33.561 ευρώ. Τα ανοιχτά γήπεδα µπάσκετ σχολικών μονάδων, όπου θα εγκατασταθεί μέχρι 10 Σεπτεμβρίου αντιολισθηρός τάπητας, βρίσκονται στο 6ο, 13ο και 21ο ∆ηµοτικά Σχολεία Καλαµάτας, στο 2ο-3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαµάτας (ένα γήπεδο), στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Θουρίας (δύο γήπεδα). Ήδη έχουν εκτελεσθεί οι αναγκαίες εργασίες σε υπαίθριο γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέδοντα, καθώς και στα Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας 24ο, 7ο και 3ο.
  2. Με νέα εργολαβία, θα εγκατασταθούν αντιολισθηροί τάπητες σε γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ και άλλων σχολείων, όπως: 2ο – 3ο Γυμνάσιο (ένα γήπεδο), 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο (ένα γήπεδο), ΕΠΑΛ Παραλίας (ένα γήπεδο), Λύκειο Παραλίας, πρώην Πολυκλαδικό (ένα γήπεδο), γήπεδο βόλεϊ στο Πάρκο, 11ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Λύκειο Καλαμάτας. Η εργολαβία θα είναι ύψους 25.000 ευρώ περίπου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 Οκτωβρίου.
  3. Για τη συντήρηση καυστήρων, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός εντός του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά σε παρεμβάσεις προϋπολογισμού περί τις 12.000 ευρώ.
  4. Με εργολαβία ύψους 20.000 ευρώ θα αντιμετωπισθούν οι άμεσες ανάγκες στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, ώστε αυτό να είναι λειτουργικό κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
  5. Στο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας βρίσκονται δύο εργολαβίες για το 2017, ως εξής:
    Α) Χρωματισμοί, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ, για την οποία έχει δοθεί έκπτωση 61%. Στο πλαίσιο αυτής θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο, στο Λύκειο Παραλίας, στο συγκρότημα ΕΠΑΛ, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Θουρίας, στο Γυμνάσιο Αρφαρών, στα Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας 3ο, 5ο και 9ο, καθώς και σε εκείνα της Σπερχογείας, του Πλατέος και των Αρφαρών
    Β) Παρεμβάσεις για υγιεινή και ασφάλεια, προϋπολογισμού 148.768 ευρώ, για την οποία έχει δοθεί έκπτωση 52%. Με το ποσόν που θα προέλθει από τις εκπτώσεις και το οποίο ανέρχεται σε 120.000 ευρώ περίπου, θα ετοιμασθεί, κατόπιν εντολής του Δημάρχου, νέα εργολαβία συντηρήσεων – αναβαθμίσεων για τα σχολεία.

Σημειώνεται ότι για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαμάτας και με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων, Προέδρων Σχολικών Επιτροπών και υπηρεσιακών παραγόντων.

ω1

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο “σκοτάδι” το προσωπικό 19 φορέων (Δήμων και ΝΠΔΔ) της Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

303 θέσεις εκτός ΕΣΠΑ: Εγκρίθηκαν οι εγγραφές στους παιδικούς του δήμου Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφερειακό Συμβούλιο: Αντιπαράθεση για την συμπόρευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Για «απειλές» και «παζάρια» μιλούν οι αντιπολιτεύσεις

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των αντιπολιτεύσεων ξέσπασε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του επικεφαλής της παράταξης του

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη – Για «σπουδαία νέα» κάνει λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε η καταχώριση στο Κτηματολόγιο

Δείτε επίσης